Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


"Тези срещу нас са с истински автомати и са готови да умрат за своята кауза. Когато един човек е готов да умре за каузата си, няма как да го спреш с плюшени мечета и строги погледи", коментира евродепутатът Ангел Джамбазки.

Властите в Белгия не са взели всички необходими мерки за сигурност, коментира пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки от Брюксел. Политикът отсече, че атентатите в белгийската столица са резултат от нелепата политика на европейските лидери.

Г-н Джамбазки, какво причини кървавото терористично нападение в Брюксел?

Министри и евродепутати са били в непосредствена близост до местата на взривовете в Брюксел. Метростанция Малбек се намира до квартирата на евродепутата Ангел Джамбазки. Той минал покрай мястото на експлозията 5-10 минути преди удара.

Българските евродепутати поискаха да отпадне мониторинговия механизъм над България, защото се използва с политически цели и възпрепятства приемането на страната ни в Шенген.

2016-03-09 19:13 | коментара

Охраната на границата е задължителна, добре, че висшето държавно ръководство узря за тази идея. категорично има риск нашествието да тръгне към нас. Това е мигрантски поток, не бежански. Те категорично не са хора, които търсят помощ. Мигрантският поток в следващите 20 г. няма да прекъсне, трябва да бъдем готови за дълга инвазия. Това не е криза, а война.

17-те български евродепутати издържат цяла армия от 156 сътрудници. Това сочи справка в сайта на ЕП. Правилата в Европарламента позволяват на всички 751 представители да имат до трима асистенти, командировани в Брюксел, и още неограничен брой в страната си.

Ние като евродепутати винаги сме заявявали ясната си воля да се свали този механизъм. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев след изявлението на председателя на ЕК, че механизмът за сътрудничество и проверка може да отпадне за Румъния.

Стотици български шофьори на ТИР-ове се хванаха за ръце и с жива верига блокираха ГКПП Кулата в двете посоки малко след 11 часа вчера.