Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


2015-09-09 09:29 | коментара

След като в понеделник сайтът на евродепутата Ангел Джамбазки бе хакнат, като се появяваха ислямистки символи, вчера в Туитър бе постнат страховит колаж. На него Джамбазки е в оранжев затворнически гащеризон - в ролята на обезглавяваните пленници на "Ислямска държава", а до него е изправен Джихади Джон. Зад тях се вижда пустинята -традиционното място за извършваните публични престъпления от терористите. Припомняме, че в коментар за хакнатия сайт евродепутатът заяви, че това е обявена война. В петък ВМРО сезира властите с факти и снимков материал за течаща у нас агитационна кампания на "Ислямска държава".

Хакери, представящи се за членове на "Ислямска държава", затвориха интернет страницата на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. Страницата Djambazki.org вчера се отваряше със съдържание на арабски език, както и с послание, че хакването е дело на терористичната групировка, изписано на английски език върху черен фон.

Сайтът на зам.-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки е бил хакнат, съобщиха от ВМРО. Според партията хакерите са ислямисти. При зареждане на началната страница се появява черен екран с надпис на арабски език, подпис Ислямска държава, имейл isis_cyberarmy@mail.ru и надпис"Следва продължение...

Интернет сайтът на евродепутата и зам.-шеф на ВМРО Ангел Джамбазки беше атакуван от хакери, оставили подпис на английски - "Ислямска държава". При отварянето на страницата (http://djambaz-ki.org/) на черен фон пък се появявал надпис на арабски, типичен за ислямистите, последователи на Ислямска държава. От ВМРО поясняват, че е оставен и електронен адрес -isis_cyberarmy@mail. ru, което означава кибер армия на Ислямска държава. Сървърът на пощата е руски, но достъп до него имат потребители от цял свят. В завършек хакерите са написали "Следва продължение...".

ВМРО ще протестира днес сутринта пред сградата на СЕМ, по време на заседанието на членовете на регулатора, съобщиха от пресцентъра на партията. Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки подготвя документи за съдебно дело срещу председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов. Поводът е отказът му да предостави обществена информация по повод скандалното искане на директора на БНР Радослав Янкулов за издаване на лиценз за регионални програми на националното радио на турски език.

Ислямска държава хакна сайта на българския евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки. Страницата Djambazki.org се отваря на арабски език върху черен фон, а на английски е уточнено, че е хакната от ИДИЛ. Оставен е имейл isis_cyberarmy@mail. ш, който означава кибер армията на "Ислямска държава". Джамбазки сам призна, че няма достъп до личната си страница.

26 изявени интелектуалци, общественици и бизнесмени учредиха на 5 септември "Национален съвет за възход на Велико Търново". Организацията се създава по идея на бившия ректор на Великотърновския университет "Св. св .Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ, който влиза в кметската надпревара като кандидат на ВМРО.
Сред най-изявените личности, които се ангажират да помагат с идеи за възхода на Велико Търново, са акад. Благовест Сендов, акад. Ангел Попов, проф. д-р Огнян Герджиков, археологът проф. Казимир Попконстантинов, писателят Димитър Томов, олимпийските шампиони по лека атлетика
Христо Марков и Тереза Маринова, футболният треньор Георги Василев, Емил Димитров-Ревизоро, архитекти, университетски преподаватели, юристи, бизнесмени.

Евродепутатът Ангел Джамбазки откри в навечерието на Деня на Пловдив и Съединението на България своя приемна в града под тепетата. Тя се намира в близост до Паметника на хан Крум и е единствената приемна в града на член на Европарламента. Днес той и представители на Пф ще подаряват трибагреника на всички желаещи пловдивчани по случай 6 септември.

Интелектуалци и предприемачи учредиха "Национален съвет за възход наВелико Търново". Сред тях бяха лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов иАнгел Джамбазки. Те обявиха, че застават зад кандидатурата на бившия ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ за кмет. На събитието бяха още председателят на Българо-китайската търговско-промишлена палата Виктор Азманов и Лей Юфънд от Китайската банка за развитие за Източна Европа.