Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Европейските институции ще бъдат сезирани заради ареста на трима български лекари по време на хуманитарна мисия в Босилеград. Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО) обяви, че в понеделник ще внесе сигнали в Европарламента и в Европейската комисия за скандала в Западните покрайнини.
От ВМРО посочват, че е провалена безвъзмездна хуманитарна  акция за прегледи на нуждаещи се от медицинска помощ граждани на Босилеград.

Организаторите на безплатните профилактични прегледи от Културно-информационния център в Босилеград настояват и Брюксел да вземе отношение по инцидента със задържането на българските лекари, заяви за Би Ти Ви директорът на Центъра Иван Николов

- Господин Джамбазки, какъв е вашият коментар за случая с арестуваните български лекари в Босилеград?

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки ще внесе днес сигнали в Европейския парламент и в Европейската комисия за случая с български лекари в Западните покрайнини. Това се посочва в съобщение на партията до медиите. Според ВМРО е провалена безвъзмездната хуманитарна медицинска акция за прегледи на социалнозастрашени и нуждаещи се от специализирана медицинска помощ граждани на Босилеград, съобщава БНТ.

От ВМРО пък заявиха, че заради скандала евродепутатът Ангел Джамбазки ще внесе днес сигнали до Европейския парламент и до Еврокомисията.

Външно пита Белград за ареста в Босилеград, Джамбазки праща сигнал до Еврокомисията.

Протест пред властите в Сърбия за задържането на тримата български лекари в Босилеград ще направи посланикът ни в Белград Радко Влайков. Той е получил инструкции вчера сутринта от министъра на външните работи Екатерина Захариева.

Евродепутатът Ангел Джамбазки посети Гълъбово, след като взе участие в тържествата, посветени на 124-тата годишнина от учредяването на ВМРО.

Взаимодействие между балканските страни можем да търсим по тази линия, която отговаря на националния ни интерес. Това е Коридор №8. На Балканите обикновено надделява оста по вертикала Белград-Атина, каза в интервю за казанлъшка медия Ангел Джамбазки