Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


"Най-добре за България е новото име на Македония да бъде Нова Македония, а Гърция няма основания за претенции".

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира призива на изселниците и евентуалното обединение на трите партии така:

Германският евродепутат и лидер на Зелените в ЕП Ска Келер заяви, че България няма да получи европейски средства за трасе през Кресненското дефиле. Местността е защитена, а строителството там е нарушение на европейското законодателство, посочи Келер.

Тези, които водят протестите за Пирин, не са природозащтници, а са политически мотивирани лица. Това са "Да, България", ДСБ, Зелените, които заедно отидоха на избори. Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в "Събуди се" на Нова телевизия. И продължи: "Техните зелени активисти имат 80 гласа в тази тежка битка политическа. Могат да се явят с тях на балотаж за домоуправител в нисък блок. Те са мотивирани от политическата си катастрофа".

Председателят на ВМРО - БНД и заместник министър председател по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов и заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки, независимо един от друг пуснаха позиции в социалната мрежа Фейсбук относно поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани

Немската евродепутатка Ска Келер говори пред сградата на Министерския съвет

Със съобщение до медиите ВМРО вижда "поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани."

"Македония е българска и гърците нямат никакви основания за тези протести", изтъкна евродепутът Ангел Джамбазки по повод протесттите в Гърция. Той изтъкна, че спорът около историческото име на Македония е последствие от Блаканските войни, когато гърците окупират територии, в които и до днес хората говорят на български диалект.
Стр. 3