Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Политика - Ангел Джамбазки: В Асеновград интеграцията е с колове и брадви


2017-07-07 18:39 | коментара

Имаше интеграция с колове и брадви, заяви по БНТ депутатът от Европейския парламент Ангел Джамбазки по повод на сблъсъците в Пловдив и Асеновград. "Интеграцията на ромите не работи, защото е приет моделът за интеграция на имигрантите в Западна Европа. Този модел не проработи там", коментира още той.
"Виновни са властите, които използват техните гласове. Някои неправителствени организации (НПО) също са виновни - те използваха декадата на ромското включване, за да получат пари", каза още заместник-председателят на ВМРО.
"Защо се говори с бароните?", попита той и продължи: Защото баронът осигурява гласовете. Трябва да се видя за кого са гласували в дадена махала и ще видим кой стои зад купуването на гласове."
"Случващото се в Асеновград е резултат от разпада на обществото, на чувството за безнаказаност в една общност, допълни пред БТВ евродепутатът.
"Начинът да се излезе от тази ситуация ще отнеме време. Тази отдалеченост между българите и ромите се получава от усещането за безсилие и незначителност", коментира в студиото на "Здравей, България" Димитър Димитров от Институт "Отворено общество".