Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Земя - Ангел Джамбазки: Убеден съм в провала на интеграцията у нас


2017-07-10 19:29 | коментара

"Убеден съм в провала на интеграцията у нас. Причината за това е сбърканият модел за изграждане на гражданските различия в обществото в Европа. Затова виждаме и това по улиците. Всъщност тези хора не се променят, а искат да променят теб", каза евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО) пред "Нова телевизия".
"Не може да се каже колко пари точно са похарчени за ромското включване. Работещият модел на вписване на гражданите в обществото минава през желание и образование. Този провален модел на интеграция заплашва самите основи на българската държава и държавност. Затова все по-често ще има случи на пребиване на деца с брадви. Гетото създава напрежение. Това трябва ясно да се разбере", подчерта той.
Джамбазки добави, че има и много български граждани от ромски произход, които са се вписали в обществото и не могат да се различат. "Тенденцията е времева и географска. Където има по-голяма концентрация на гета нападенията ще зачестяват", смята евродепутатът. По думите му трябва да признаем, че има такъв проблем, а той ще става все по-етнически.
Ангел Джамбазки отрече умишлено да не се решава този проблем от политиците заради дивиденти. "Става дума за политическа импотентност и нежелание да се реши този проблем", каза още той.