Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Сега - Риби, раци, свине


2017-07-11 19:29 | коментара

"Обичам аз моряците и рибите, и раците..." - известен мотив от миналото.
За моряците нямаме много данни, освен че флотът го е закъсал, а Валери Симеонов воюва с Домусчиеви на тема БМФ. Убедени сме, че този сблъсък е на принципна база, както и войната с отровния алкохол по морето - за миг не сме допускали, че едни производители на алкохол са по-симпатични на воюващия от други.
За рибите и раците ловим сведения от "24 часа": "Пълно е с раци на пазара, рибата малко". От дописката научихме прелестен вестникарски синоним на думата раци - "деликатесите с щипки".
На съседната страница в същия вестник пък е налична информация за хранително-свинската промишленост: "Свинското месо много, но май ще поскъпва".
То и със свинщините в обществения живот е така - много са и все по-скъпо ни излизат, а най-скъпо ни одрусаха с КТБ.
За КТБ освен дългата-предълга стенограма, която наскоро бе разсекретена, човек може да погледне и в "Телеграф", ако не е прекалено придирчив какви точно факти му сервират - конвенционални или алтернативни. По тая част няма да цитираме, обаче като илюстрация за методите на вестника ще посочим дописка по друга тема. Като новина от 1-ва стр. се съобщава: "Потрошиха мерцедеса на Преслава"; в дописката на 3-та стр. се оказва, че това е разказ на травестит, станал свидетел на престъплението: "Това се случи миналото лято", разказва свидетелят.
Връщаме се на животинската тема, за да се порадваме на снимка в "Стандарт" и да споделим текста под нея: "Участници в надбягване с бикове намериха спасение във водата в източния испански град Дения". Тука се тричат кучета, там тичат с бикове. Кога ли ще се откаже човечеството от тия ненавистни практики!
Немалко свинщини извършват и ловците на гласове, които се хранят политически от етническите конфликти. "Трябва да закрием професията циганин", огрубява в своя полза проблема Ангел Джамбазки пред "Стандарт".
Голяма свиня е животното, наречено човек - и туйто!