Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novinata.bg - „Йоббик“: ВМРО има голяма роля за стабилността на България


2017-07-11 19:36 | коментара

ВМРО има голяма роля за стабилността на България. Живеем в свят, в който ежедневно трябва да защитаваме националните интереси. Ние Ви поздравяваме за позицията и ролята в правителството.
Това каза Габор Вона, председател на унгарската партия „Йоббик“ по време на официалната среща с ВМРО във връзка с общоевропейската Инициатива за еднакво заплащане за еднакъв труд на територията на целия ЕС.
На разговора присъстваха евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, организационният секретар на ВМРО и секретар на групата „Обединени патриоти“ в НС Юлиан Ангелов и Михаил Петров – председател на Националния младежки комитет на ВМРО.
Всички се обединиха около това, че тази инициатива е историческа. Важно е да има справедливост и равенство между членовете на ЕС. Европа на няколко скорости е недопустима. В страните от бившия Източен блок, т.нар. държави-основателки виждат само източник на работна сила, но не и партньор. Миграцията е проблем номер едно и в Унгария, и в България. Младите хора заминават към Западна Европа, а хора от близкия Изток и Африка се заселват. Това трябва да бъде спряно. Всеки човек има право да живее нормално в своята страна.
Инициатива за еднакво заплащане за еднакъв труд на територията на целия ЕС цели именно това. Тя засяга това родните ни фирми да са конкурентни с другите. Става дума за един по-справедлив ЕС. Сега е моментът, сега в Брюксел се решава какъв ще е ЕС за в бъдеще. За това искаме подкрепата на ВМРО и на Ангел Джамбазки в ЕП, тъй като той е един от най – активните евродепутати, заявиха унгарските представители.
От своя страна Ангел Джамбазки беше категоричен, че тази инициатива идва в най-правилния момент. Обезлюдяването на държавите заради привлекателността на западните икономики, неравните заплащания, са най – голямата заплаха за обезлюдяване на страните от Източния блок.
Брекзит постави основния въпрос – какъв ще е ЕС за в бъдеще – дали ще бъде ресурсен придатък на Германия, или ще се стреми да развива равно всички свои части. Можем да използваме това начинание, за да поставим този въпрос – каква ще е съдбата на ЕС, каза Джамбазки.
Юлиан Ангелов благодари за доверието, че партия ВМРО е партньор и част от инициативата и подчерта, че това, което сме заложили като част от управлението с ГЕРБ е именно по-достойно заплащане на труда до края на мандата.
Вече успяхме да увеличим пенсиите, като предстои и ново увеличение, подчерта Ангелов. И обърна внимание на традиционно много добрите отношения на ВМРО с двата основни синдиката в България, от които Патриотите се надяват на подкрепа за това начинание.
Мартон Дьондьоши, народен представител в Унгарския парламент и основател на инициативата, отчете като голяма победа факта, че тя е приета от ЕК. Това е първата легитимация.
Успехът и оттук нататък зависи само от едно – колко голяма гражданска подкрепа ще получи, допълни още той.