Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Галерия - Не на Турция в ЕС!


2017-07-12 19:14 | коментара
Европарламентът хлопна портите пред Ердоган, а медиите у нас заметоха новината

 

На фона на подновената от "левите сили" партизанска война срещу демонтажа на многокрилия многоъгълник пред НДК една новина от Европейския парламент някак си остана в сянка. А именно - приемането на доклада за Турция, в който се настоява за прекратяването на преговорите й за членство в ЕС. Иначе на Волгин му отива да се прави на виртуален Ван дер Любе, пък и явно идейно са си близки. Изобщо навъди се цял виртуален батальон от интернет диверсанти.
***
Та избягвайте тези дни площада около катедралата "Св. Неделя", че не се знае какво може да ви се случи. А иначе - още през 1999 г. захванахме кампания за възстановяването на мемориала на бойците от Първи и Шести пехотни полкове, паднали по бранните полета на войните за национално освобождение и обединение. За мен тук колебание няма. В качеството ми на общински съветник, седем години поставях този въпрос. Е, дойде му времето.
Прочее сред противниците на демонтажа се срещат уникални идейни противоречия
Рамо до рамо, в единен строй крачат Волгин и Дичев, крайни болшевики и анархо-комунисти и розовите либерали и саксиени жълтопаветници. Странно, нали? Всъщност не. Това, което ги обединява въпреки бутафорните им различия, е общото им номенклатурно минало и корени.
По-важното е, че най-накрая прекратяването на преговорите с Турция е близо. С неевропейска Турция на Ердоган, където журналисти и опозиция са или в затвора, или обект на нападение, с Турция, която подкрепя главорезите от "Ислямска държава" с Турция, която агресивно и враждебно нахлува в България, няма какво да се преговаря.
Нека припомня -преди 6 месеца предложихме за пореден път това прекратяване, тогава ЕП прие резолюция с искане за замразяване. Сега нещата се променят. Макар и с близо три години закъснение, колегите европейски представители най-сетне чуха призива ни за прекратяване на преговорите с Турция. По-добре късно, отколкото още по-късно, нали така. Три години им наливаме ум и разум в главите по тази тема, най-сетне започна да цъфва и да връзва, макар и тук-таме.
Вчера гласувахме в
ЕП пореден доклад, посветен на събитията в Турция. За пръв път от три години насам чувам собствените си думи от всички страни в пленарната зала. Аргументите, които обосноваваме от години, предложенията за промени, които правим три години, вече са част от доклада.
Както се казва, с малки стъпки, но редовно. Иначе турската атака срещу България продължава с пълна сила. Няколко поредни дни турските медии са пълни с фалшиви новини за това как български националисти бият турци. Става дума, разбира се, за циганските изстъпления в Асеновград, Русе и Смолян, но ако четеш турската преса, ще решиш, че тук вършим нещо като Баташкото клане, ама срещу турци. В основата на тази поредна антибългарска кампания стои ДОСТ, се посочва в самите статии. Поредното доказателство за това, че бежанецът в турското посолство и бандата ибрикчии около него са турски мекерета и агент-провокатори на Ердоган.
Недопустимата, провокативна и опасна намеса на Ердоган у нас продължава. По всички линии. След като се опита неуспешно да вкара в българското Народно събрание фалшива "партия", сбрана от мекерета, ибрикчии и дьонмета, днес турската пропаганда и специални служби ислямизират циганите и ни ги поднасят за "турци".
А циганите са толкова турци, колкото ръководството на ДСБ и розовите болшевики, които прочее си късаха прашките в защита на това. Какви евроатлантици са Местан и Ердоган? Ами не са. И едните, и другите. Още помня как едно безполово розово фламинго от горните защитаваше яростно Ердоган и ДОСТ.
Не е тайна. Отдавна бием камбаната. За това - никога Турция в ЕС!