Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Атака - ЕВРОДЕПУТАТЪТ НА ПАТРИОТИТЕ ПРЕД УНСС: ИНИЦИАТИВАТА "ДОХОДЕН СЪЮЗ" ЩЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ


2017-12-02 23:08 | коментара

В голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се проведе публична лекция на евродепутата на Обединени патриоти Ангел Джамбазки на тема "Двойният стандарт в ЕС. Доходен съюз", организирана от Студентския съвет.


Националистът разговаря със студентите по въпроси, с които се сблъскват българските граждани в транспортния и строителния бизнес в страни от ЕС, и се спря на участието ни в транспортния бранш на европейския пазар. Ние сме "малките" в този бранш. Проблемите са най-вече административни. Съществуват измислени условия, които принуждават предприемачите от източноевропейските страни да работят на по-ниски цени, а те са породени от високата конкуренция в бранша, коментира евродепутатът. Според него в транспортния бранш е много важно в каква по произход транспортна компания работиш. Предприемачите от Западна Европа не могат да намерят хора, които да работят за тях. Целта им е да наемат шофьори от източноевропейски фирми, които работят с по-ниски стандарти, и по този начин да дадат нова глътка въздух на своите фирми да продължат да работят.
Същата политика се забелязва и в строителния бизнес. Много източноевропейци работят като подизпълнители на строежи в цяла Западна Европа. Проблемът е, че нашите граждани отиват с идеята да работят много, да изкарат пари и да се върнат при семействата си - нещо, което никой западноевропеец няма да направи, каза патриотът.
Лекторът представи Европейската гражданска инициатива, наречена "Доходен съюз" (в нея участват 8 страни-членки на ЕС), чиято цел е да се премахне двойният стандарт и да се изравнят условията за търговия и развитие на бизнеса.


Евродепутатът отговори на въпроси на студенти за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, Еврозоната, Шенген и проблемите в Каталуния.