Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bta.bg - Инициативата Доходен съюз представи в Сливен евродепутатът Ангел Джамбазки


2017-11-26 23:12 | коментара

Инициативата "Доходен съюз", която цели равна заплата за равен труд в целия ЕС, представи в Сливен евродепутатът Ангел Джамбазки. 


По думите му, един от проблемите на ЕС е социалното и икономическото неравенство в двете му части. Според него, то не се дължи само на вътрешни проблеми на държавите от Източна Европа, но и на това, че редица западни държави въвеждат протекционистични мерки в нарушение на свободния пазар и търговия. 


Джамбазки припомни, че в инициативата участват още Полша, Унгария, Словения, Словакия, Румъния, Чехия и трите прибалтийски държави. В тези страни паралелно ще бъдат набирани и подписи, включително и на интернет сайта на кампанията, като квотата на България е 12 хиляди подписа. 


Убеден съм, че начинанието ще предизвика сериозни дебати в ЕС, посочи той. На въпрос какви ползи трябва да търси България по време на българското председателство на Света на ЕС, евродепутатът акцентира върху директивата за командированите работници, т.нар. "пакет за мобилност", засягащ транспортните работници, модернизирането на инфраструктурата за Балканите - реализирането на коридор номер 8 и изработване на обща политика по нелегалната миграция и охрана на външната ни граница. 


В наш интерес е да бъдем в едно общение с нашите братя от Македония, каза още Ангел Джамбазки, помолен да коментира предложението на Македонската православна църква да стане дъщерна на БПЦ. Той припомни, че поддръжниците на това искане утре ще участват в мълчаливо бдение пред Светия синод.