Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Марица - Джамбазки пи кафе с имамите от Пазарджик


2014-12-02 10:20 | коментара

С уговорката, че не търсят провокация, евродепутатът от България без цензура Ангел Джамбазки и журналистката Диана Найденова отидоха при имамите в Пазарджик. Имамите разпознаха зам.-председателя на ВМРО и въпреки това подготвиха кафе и разговаряха, срещата беше пред камерите на предаването "Събуди се!" на Нова ТВ. Домакините обясниха, че нямат нищо общо с ИДИЛ, и се възмутиха от грубите методи, използвани при акцията, които уплашили много от децата им. Оплакаха се от бедността и болестите в квартала си.
Саудитска Арабия е държавата, която в момента финансира, спонсорира заедно с Катар "Ислямска държава". Тя вече 20 и повече години се опитва да разпространи това течение на исляма навсякъде, където има мюсюлмани.
Повече от 20 г. се правят непрекъснато опити в България да бъдат проповедници на тази форма на исляма. Достатъчно е да слезете надолу, в част от селата в Западните Родопи, за да видите какви храмове се изграждат, и ще разберете, че това всъщност е една радикална форма на исляма, която не е позната по нашите земи. Тя започва първо с промяна на облеклото, на поведението, след което започваш да казваш на другите как те да си променят поведението.
Това се случва. Така се разпаднаха различни държави в Близкия изток, започвайки от Либия и стигайки до Сирия. Трябва ли да видим това тук, коментира Джамбазки преди срещата.
01.12.2014
Стр. 11