Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Топ новини - Ангел Джамбазки: Не е наложително откриването на турско консулство в Шумен


2015-03-07 19:39 | коментара

Откриването на турско консулство в Шумен не е наложително. Това становище изрази при посещението си в Шумен евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. В рамките на седмица позицията на воеводите ще бъде изпратена до Външно министерство, увери Джамбазки.


Той обяви още, че за местните избори представяната от него политическа формация ще се яви във формат Патриотичен фронт. "Това е добра комбинация и не е нужно да се разпиляват гласовете на симпатизантите. Логично е да излъчим кандидатура за кмет, защото практиката ни показва, че такава листа привлича повече избиратели", коментира Ангел Джамбазки и допълни, че не е изключено да подкрепят и номинацията за кмет на друга политическа сила без ДПС. Това обаче ще стане ясно едва след Великден, защото предстоят консултации в коалицията Патриотичен фронт.


Джамбазки поиска да се направи проверка на ценза и професионалните умения на кадрите на ДПС, назначени в местните структури на данъчните служби и фонд "Земеделие". "Това са местата, където ДПС е създало сфери на влияние, като по този начин се поддържат и обръчите от фирми около партията", коментира евродепутатът и поиска проверка на фирмите от Шумен, спечелили много обществени поръчки в сферата на строителството.


Ангел Джамбазки ще се запознае и с проблема за качеството и цената на питейната вода, както и липсата на пречиствателна станция за питейни води в Шумен.


Евродепутатът обясни, че предстои да се открият офиси на ВМРО в Шумен и Варна, а въпросите си към него гражданите могат да изпращат по електронен път или писмено в местните централи на партията.


Ангел Джамбазки призна, че районът на българския Североизток за него е по-непознат, но не може да си позволи да не обърне внимание на проблемите на хората в този край. "Обиколката ми има за цел да се запозная на място с обстановката и най-наболелите въпроси", коментира Ангел Джамбазки, като след Шумен той ще срещна със симпатизанти в старопрестолния Велики Преслав и Нови пазар.


При посещението си в Шумен евродепутатът бе придружаван от областния координатор на ВМРО за Варна, Добрич и Шумен Живко Костадинов.
04.03.2015 г.
Стр. 8