Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Десант - НФСБ и ВМРО готови да съставят кабинет на националното спасение


2014-09-02 00:00 | коментара

Личности, които не са участвали в разграбването на България, професионалисти от различни области на политическия и обществения живот, изявени лица от екрана на телевизия СКАТ - това са хората, избрани да поведат листите на Патриотичния фронт за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.
Водачите на коалицията, в която влизат "Национален фронт за спасение на България" и ВМРО-БНД бяха представени на специална пресконференция в столицата на 25 август от съпредседателя на НФСБ Валери Симеонов и лидера на "воеводите“ Красимир Каракачанов.
"Залагаме на тези хора като личности, които са доказали, че могат да вървят срещу течението, да отстояват своите позиции и да се борят последователно за тях. Най-важното, че това са хора, поставили патриотичната идея над личните и партийните интереси“, подчерта Валери Симеонов.
Съпредседателят на партията на СКАТ добави, че Патриотичният фронт е готов да поеме мандат и да състави правителство на националното спасение: "Ние имаме готовност да съставим прагматичен кабинет, в който да вземат участие най-добрите специалисти, компетентни в различни области. Очевидно, при невъзможност за съставяне на дясно или ляво мнозинство, най-естественият и сигурен политически избор ще бъде Патриотичният фронт да поеме отговорността за следващото управление с широка подкрепа от обществото.“
Председателят на ВМРО също подкрепи тезата, че правителство на родолюбците е спасително за страната: "Готови сме да вземем мандат и да предложим кабинет. Нека пред лицето на българския народ тези, които през последните години управляваха, да откажат да съставят кабинет. Те са част от проблема, защото и БСП, и ГЕРБ бяха изгонени от народа с протести. Нека Михаил Миков и Бойко Борисов да не плашат хората, че ако не управляват еднолично, с България е свършено. Народът ще направи своя избор и аз съм убеден, че той ще бъде мъдър.“
Симеонов бе категоричен, че целта на Патриотичния фронт не е само да влезе в Народното събрание с група депутати, а да управлява. "Няма да бъдем ничия патерица. Ние влизаме в парламента, за да отстояваме и воюваме за идеите си и националната кауза."
От името на кандидатите за народни представители съпредседателят на Националният фронт Валентин Касабов обеща, че каузата, за която ще работят, е възраждането и просперитета на Родината и нацията: "Ние сме се обрекли на България и затова Патриотичният фронт няма граница на своите цели и идеи. Той е единствената политическа коалиция, която няма нужда от обяснения. Той е алтернатива, която ще консолидира българските патриоти и всички, които милеят за бъдещето на Отечеството, и ще им даде вариант за избор.“
Няколко часа преди обявяването на водачите на листите, Валери Симеонов заяви в ефира на БТВ, че родолюбците биха подкрепили и правителство, съставено от специалисти и други политически сили, но само ако е в защита на националните интереси:
"Можем да работим с всички политически сили с изключение на противоконституционната и протурска партия ДПС. Ние сме за принципна подкрепа на всичко, което е добро за България. Тя по никакъв начин не трябва да е жертва в името на някаква кауза. Затова и ме отвращава това внушение, на което се подлага българският избирател в последно време.
Не е нормално Бойко Борисов да заплашва, че ГЕРБ трябвало да имат над 121 депутати. Откъде накъде трябва да имат толкова гласове в парламента, за да управляват!? Трябва да се определят основните принципи, около които да се работи за добруването на народа и страната и след тях политическите сили да се обединят.“
Съпредседателят на партията на СКАТ посочи, че родолюбивата коалиция ще разчита на патриотично настроените българи, които са около 15 процента от избирателите. "НФСБ в своята тригодишна история не се е отклонил по никакъв начин от платформата си и не се е заигравал с никакви "перспективни“ партии и коалиции. Същото може да се каже и за ВМРО, които не са изменяли на принципите на патриотизма“, каза той.
Симеонов припомни, че Националният фронт и ВМРО бяха единствените партии, които инициираха подписка за референдум "Не на Турция в ЕС“. Събрани са над 330 хиляди подписа в нейна подкрепа, но от ГЕРБ не допуснаха тя да бъде разгледана в парламента. Двете политически формации имат и други общи акции, с които са доказали своя праволинеен патриотизъм.
***
Валери Симеонов 02 МИР-Бургас и 23 МИР-София
Създател и собственик на телевизия СКАТ, като определя патриотичния характер на редакционната й политика. Поставя интересите на България и любовта към Родината над всичко в цялостната си обществена дейност. Общински съветник и председател на Бургаския общински съвет през 2007 и 2008 г. Подава оставка през 2009 г. като протест срещу решението на доминирания от ГЕРБ Общински съвет за изграждане на джамия в Бургас. Учредител и председател на политическа партия НФСБ.
Красимир Каракачанов 15 МИР-Плевен и 25 МИР-София
Председател на ВМРО. Уважаван политик с ясна идеология - българският патриотизъм. Доктор по международни отношения и историк, автор на изследвания и публикации за македонското освободително движение. Красимир Каракачанов е институция в съвременния политически живот. Човекът, който превърна ВМРО от историческа организация във важен фактор в политическото бъдеще на българите.
Борис Ячев 17 МИР-Пловдив и 12 МИР-Монтана
Завършил българска филология в СУ и международни икономически отношения в УННС. Народен представител в 40-о Народно събрание на България. Вносител на законопроекти в областта на социалната политика, държавната администрация и евроинтеграцията.
Потомък на участници в Илинденското въстание 1903 година.
Ангел Джамбазки 01 МИР-Благоевград и 24 МИР-София
Юрист, заместник-председател на ВМРО, изключително активен член на Европейския парламент. Прям, енергичен, извън всякакви клишета. Джамбазки е младата надежда на българската политика. Борец срещу монополите, незаконното строителство, етническите привилегии. Ангел Джамбазки разчупва закостенелите модели на лицемерното политическо статукво и показва, че градивният национализъм е идеологията на младите.
Валентин Касабов 03 МИР-Варна
Един от основателите на СДС в Бургас и на първия опозиционен вестник "Бряг". От 2005 г. работи в национална телевизия СКАТ. В предаването си "Паралакс" той разкрива редица престъпни заменки на имоти. Непримирим борец срещу ДПС и корумпираните управления на БСП и ГЕРБ.
Разкрил е злоупотребите на десетки кметове и мафиоти. От 2007 г. е втори мандат общински съветник от НФСБ в Бургас.
Доц. д-р Милен Михов 04 МИР-Велико Търново
Един от най-популярните общински съветници в Старата столица. Вдъхновител на създаването на общински фонд "Ин витро". Помощникректор на Великотърновския университет и ръководител на катедра "Нова и най-нова история на България". Основен участник в дейността на националното движение "Традиция".
Доц. Милен Михов е модерният носител на българската история и духовност.
Венцислав Тоцев 05 МИР-Видин
Работи в телевизия СКАТ. Бакалавър по политико-икономическа журналистика в УНСС и магистър по политически мениджмънт в Софийския университет "Св. Климент Охридски". От 5 години е водещ на сутрешния блок на телевизия СКАТ - "Ранни вести". Съавтор на документалните филми "Третата национална катастрофа", посветен на демографската катастрофа в България, и "Взривената памет", описващ отношението на сръбските власти към българите от Западните покрайнини.
Красимир Богданов 06 МИР-Враца
Историк и заместник-кмет на Враца. Председател на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и на Общинския съвет по наркотични вещества, член на Управителния съвет на Клуба на дейците на културата във Враца и патрон на общинската Програма за патриотично възпитание. Името му е свързано и с гражданските протести срещу закриването на военното поделение във Враца и срещу претенциите на мюфтийството.
Борис Вангелов 07 МИР-Габрово
Юрист и историк. Офицер от запаса. Легендарно име във ВМРО. Наставник на много от основните дейци на организацията. Безкористен и неуморен работник на патриотичното движение в Северна България. Борис Вангелов често напомня: "Щом нашите дядовци са могли, и ние ще можем!" Дейността му е доказателство, че българският дух е непреклонен.
Валентин Николов 08 МИР-Добрич
Завършил е Икономически университет във Варна, от 17 г. работи в сферата на търговията и услугите. Два поредни мандата е общински съветник в Добрич. Като депутат в 41 -то Народно събрание е председател на парламентарната комисия "Антимафия". Под негово ръководство комисията установи неправомерно присвоени 1,5 млн. лв. от председателя на антиконституционната партия ДПС Ахмед Доган за консултантски услуги.
Ирина Караджова 09 МИР-Кърджали
Завършила е ПУ "Паисий Хилендарски" със специалност "Българска и английска филология". От 2006 г. работи в телевизия СКАТ и е ръководител на медията в град Кърджали. През 2012 г. е избрана за регионален координатор на НФСБ. Води непрекъсната и непримирима битка срещу антибългарската политика на ДПС в този регион, както и срещу наглите опити за ислямизиране на Кърджали и Родопите.
Георги Петров 10 МИР-Кюстендил
Юрист по образование, успешен предприемач в сферата на строителството и бивш президент на футболния клуб "Велбъжд". Георги Петров е човекът, който възстанови организацията на ВМРО в Кюстендил, като обедини около себе си десетки млади патриоти. Само за две години патриотичното движение е отново основен фактор в традиционния си център - Кюстендил. Поведе борбата за защита на града от наглите искания на мюфтийството. Подпомага деца, лишени от родителска грижа.
Павлин Цветков 11 МИР-Ловеч
Завършил е право в УНСС, магистър по публична администрация и международни отношения на Атинския университет. От 2011 г. е общински съветник в Правец, избран с листата на НФСБ. Цветков има спечелени съдебни битки срещу общинската администрация в защита правата на гражданите и териториалната общност. Съавтор е на документалната книга "Правец. Хрониките на частния град.". Има спечелени съдебни битки и срещу фамилия Златеви.
Стефан Солаков 13 МИР-Пазарджик
Водещ на предаванията "Телевизионен форум" и "Фронтално" по телевизия СКАТ. Публикувал е над 200 статии, анализи, интервюта в авторитетни световни медии като "Ройтерс", "Франс прес", АПН, "Ню ЙоркТаймс", "Монд", "Гардиън", Анадолската агенция, десетки турски и арабски медии. През 2011 г. е кандидат-президент, издигнат от НФСБ. На изборите постига много висок резултат, като се нарежда на 5-о място сред претендентите, изпреварвайки политици от СДС, P3C, БЗНС идр.
Иван Стоянов 14 МИР-Перник
Дългогодишен експерт в Държавния архив и учител. Иван Стоянов е бил начело на различни организации на ВМРО. Той е сред инициаторите на протестите срещу натрапените от ДПС областни управители. Има подкрепа навсякъде по поречието на Струма заради активната си гражданска позиция. Отстоява съхранението на историческата памет и традиционните български ценности.
Славчо Атанасов 16 МИР-Пловдив
Завършва Висшето военно артилерийско училище в Шумен, а след това и право във ВТУ "Кирил и Методий". От 2003 до 2007 г. управлява успешно един от големите райони на Пловдив - "Тракия". През 2007г. печели убедително местните избори и става кмет на Пловдив до 2011 г. Български патриот, отстояващ националните интереси, приел за кауза възпитаването в родолюбив на младите хора. Съставител на първия у нас Патриотичен буквар.
Димитър Димитров 18 МИР-Разград
Завършил НШЗО - Плевен, а по-късно и ВМЕИ - София със специалност "Машинен инженер". Дългогодишен директор на Автомобилна инспекция в обл. Разград, началник отдел транспорт в завод "Антибиотик" и др. Виден общественик, съорганизатор на редица мероприятия за отбелязване на бележити дати от нашата история. Координатор на НФСБ в област Разград.
Искрен Веселинов 19 МИР-Русе
Юрист, строителен инженер, основна политическа фигура в Русе. Искрен Веселинов е съвестта на Дунавската столица. Неопетнен и принципен общественик, той е заместник-председател на ВМРО, общински съветник и директор на Центъра за демографска политика - организацията, която първа даде тревожен сигнал за демографската катастрофа в страната. Искрен Веселинов е трън в очите на партийния картел в Русе. Й в цяла България.
Георги Манев 20 МИР-Силистра
Председател на ПП "Средна европейска класа". Общински съветник в Общински съвет-Бургас. Строителен предприемач. Съорганизатор на редица фолклорни фестивали.
Георги Манев е известен със своята обич към българския фолклор и народностния дух и традиции. Генерален спонсор на Фестивала на народната носия в Жеравна и на ансамбъл "Българе".
Петър Петров 21 МИР-Сливен
Инженер, експерт по програми на Европейския съюз. Завършил химия в Софийския университет и металургия в Химикотехнологичния университет. Владее перфектно немски, английски и руски език. Изработва българска технология за термообработка на стомана в СТАН 300 в Металургичния комбинат-Дебелт. Има дългогодишен опит в работа с неправителствени организации у нас и в чужбина и в международни проекти по програмите на Европейския съюз.
Силвия Трендафилова 22 МИР-Смолян
Висше образование по право и журналистика. Работи от 15 години в ТВ СКАТ, водещ на публицистичното предаване "Според закона". Автор на редица документални филми, сред които "Новото робство" -разкриващ процесите на турцизация в Родопите и Лудогорието, "Кървава чешма" -филм в памет на жертвите на протурския тероризъм, и "Зад Синора" - филм за българо-мохамеданите от Беломорска Тракия. Носител на множество журналистически награди.
Велизар Енчев 26 МИР-София
Завършил журналистика и международни отношения. Работил е като кореспондент на "Отечествен вестник" и БНТ в Белград по време на гражданската война и разпада на югославската федерация. Бил е български посланик в Република Хърватия от 1997 до 2002 г. Автор е на монографията "Югославия. Последната балканска империя". Доктор по международно право и международни отношения. Водещ на предаването "Дискусионно студио" по СКАТ.
Димитър Байрактаров 27 МИР-Стара Загора
Водещ е на предаването "От упор" по СКАТ. Разкрива десетки злоупотреби при усвояването на европейските средства. През 2010 г. се включва активно в акциите срещу обгазяването на Стара Загора. През 2011 г. провежда разследване в Гърция, чрез което СКАТ успява да спаси шестимата невинни моряци от кораба "Ина". Разкрива схемата за изнудване на българските превозвачи в Молдова. В рисковано разследване в Русия показва истината за измамата с "Южен поток".
Любомир Желев 28 МИР-Търговище
Завършил е външна търговия в Москва. Работил е като търговско аташе в Анкара. През 1974 г. е зам.-ръководител на делегацията, подписала първата спогодба за износ на българска електроенергия в Турция. Експерт по балканските проблеми и българо-турските отношения. През месец май 2011 г. е сред учредителите на партия НФСБ. Член на Националния политически съвет. От 2009 г. анализира балканската политика от ефира на ТВ СКАТ.
Слави Бинев 29 МИР Хасково
Има магистърска степен от НСА "Васил Левски", Докторант към Института по психология на БАН. Балкански и европейски шампион по таекуондо. Два мандата депутат в Европейския парламент. Зам.-председател на групата "Европа на свободата и демокрацията"- партията на евроскептиците. Председател на интергрупата по спорта. Единственият евродепутат , който взе отношение към съдбата на моряците от кораба "Ина", което доведе до тяхното освобождаване.
Георги Дражев 30 МИР-Шумен
Създател на вестник "Паралел 43". Автор на книга за енергоспестяващи технологии в строителството. Председател е на Гражданско сдружение "Движение Антимафия", чрез което постигна значителни успехи в битката с имотната и лихварската мафия. Организатор на десетки протести и митинги в цялата страна срещу монополите, имотната мафия и корупцията в правоохранителната система. Общински съветник от НФСБ.
Неда Карска 31 МИР-Ямбол
Семейна, с три деца. Специалист в сферата на земеделието, дългогодишен земеделски производител. Дълги години води битки срещу несправедливости в съдебната система. Организатор на редица протести в защита на земеделските производители. Инициатор на протестите срещу претенциите на Главното мюфтийство към Безистена в гр. Ямбол. Областен координатор на ПП НФСБ за обл. Ямбол.
29.08.2014 г.
Стр. 6 - 7