Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.burgas.topnovini.bg - Джамбазки предвижда гражданска война между цигани и българи


2015-05-15 16:11 | коментара

Евродепутатът показва снимка от с. Градец, която според него илюстрира бъдещето на България

 

Евродепутатът Ангел Джамбазки предвижда гражданска война между българи и роми, ако държавата не се справи с битовата престъпност, ширеща се в селските райони. Той заяви това на пресконференция в приемната на ВМРО в Бургас, на която присъстваха и жители на котелското село Градец. Повод за неговата прогноза стана ескалиращата битова престъпност в селото, където останалите стотина българи ежедневно биват тормозени от 6000-ното ромско население. Това се случва и на други места в страната и може да прерасне в междуетнически конфликт.  

„Днешният Градец е една утрешна България. Този модел означава гражданска война. Това съвсем спокойно ви го казвам, без да е помпозно и без да търсим евтина сензация. Това ще означава гражданска война, без значение дали на някой му харесва или не, без значение дали е политически коректно или не. Без значение дали някой иска да свие уши, за да не чуе тази истина. И в тази война като във всяка друга единият ще спечели, а другият ще загуби. Само че при всяка война умират човеци”, заяви Джамбазки. 

Евродепутатът каза, че ромите в Градец обитават незаконни постройки, изградени върху частни или общински имоти. Те биват наемани фиктивно от местните феодални кметове, които по този начин купуват техните гласове по изборите. Малкото останали българи опитват да изкарат хляба си със земеделие, но не могат, защото ромите разорават и унищожават земите им и продават всичко на черно по морските курорти, без да плащат никакви данъци. Те изсичат горите, включително в защитени територии като НАТУРА 2000, и продават нелегално дървесина.

Въпреки многобройните сигнали за мародерствата, подавани до институциите, отговор няма. Според Джамбазки причината за това е, че на общинско и на областно ниво, по чисто политически и корупционни причини, това се замита.  

„Въпреки че не могат да четат, ромите имат едно много важно качество – те могат да гласуват. Това са ходещите бюлетини, които носят на тези, които купуват гласовете им, по 12 лв. на година всеки поотделно – знаете, че един глас е един лев субсидия на месец. Това е причината да бъдат безнаказани”, категоричен е Ангел Джамбазки.  

Той се ангажира да отправи въпроси до Европейската комисия, за да може от своя страна тя да пита нашите министри уместно ли се харчат парите на европейските данъкоплатци, уместно ли е да се унищожава защитена територия в държава – членка на ЕС, и дали е редно от земеделска земя да се добиват без концесия инертни материали, които са национално богатство.

„Защото един от най-големите инструменти в държавата да размърдаш мързелива и невършеща работа администрация е да ѝ кажеш, че нещо е свързано с Европа и с ЕС”, заключи Джамбазки.