Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.flagman.bg - Джамбазки: Днешната Македония е вчерашната България, Груевски ще сдаде властта


2015-05-18 14:17 | коментара

Нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония, подчерта евродепутатът


Тази вечер ще е много важна за Македония, защото Никола Груевски може да хвърли напрежение в контрапротеста и да се опита да предизвика нападение на хората от палатковите лагери. Той обаче ще бъде принуден да отстъпи. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.


„Премиерът е заявил вчера, че не е страхливец и заради 20 000 души няма да подава оставка. Протестиращите не са 100 хиляди, но далеч повече са от 20 000. Груевски ще бъде принуден да отстъпи не толкова заради натиска, колкото заради международната изолация. Икономическата примка, която сам си е надянал, се затяга“, коментира Джамбазки.


Според него, дори да не е организирана акцията в Куманово от Груевски и братовчед му, който бе шеф на тайните служби, те със сигурност са поддържали връзка с терористичната група. „Дори в деня на атаката е имало разговори между тях. Вероятно записи за това ще излязат скоро“, прогнозира патриотът.


„Целта на управляващите е да се върнат събитията от 2001 г. Те се опитват да изкарат протестиращите предатели. Една част от тези хора, които участваха в операцията от албанска страна, са били в личната охрана на Али Ахмети. Той е свързан със сръбското контраразузнаване. Нищо в Македония не е такова, каквото изглежда, както беше и в България преди една година. Все едно днешната Македония е вчерашната България“, заяви заместник-председателят на ВМРО.


Според него, нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония. Той обясни, че родните знамена на протестите в Скопие са развети от добри българи с македонско гражданство. „Те са от българския културен клуб в македонската столица. Много важно бе да го има нашият трибагреник на фона на останалите знамена. Там имаше флаг на турската етническа общност и на албанците. Поздравявам за смелостта тези наши приятели“, каза Джамбазки. Той съобщи, че предстоят срещи в Брюксел със Заев и Груевски. По негово предложение, македонският премиер ще бъде изслушан в Европарламента.