Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.bulgaria.utre.bg - Ангел Джамбазки: Международната изолация ще свали Груевски


2015-05-18 14:19 | коментара

Териториалната цялост на Македония е в наш интерес, смята евродепутатът

 

"Според мен Никола Груевски ще бъде принуден да отстъпи, не толкова заради уличния натиск, колкото заради международната изолация, в която се намира, заради икономическата хватка около Македония, която той сам е създал".

 

Това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

"Изключително важна вечер предстои в Македония. Ще видим дали Груевски иска да хвърли напрежение в контрапротеста и дали ще има опити за нападение на хората от палатковите лагери. Самият Груевски е заявил вчера, че не е страхливец и няма намерение да подава оставка", добави той.

 

"Излезе един сценарий за така наречената малка война, разработвана от правителствени PR-и с цел няколкочасови контролирани сражения, които да върнат събитията в разговорите от 2001 година и да кажат "протестиращите са предатели, нека да застанем зад властта, която пази държавата", коментира Джамбазки.

 

"Нищо в Македония не е такова, каквото изглежда. Това, което може да обърне нещата, е един запис, който опозицията не посмя да пусне. Става въпрос за коментар на случая в навечерието на Великден, при който невинни момчета бяха избити на един язовир, докато ловяха риба. Моите съмнения са, че има записи, които доказват връзка на високопоставени хора от тайните служби с тези събития. Самият Заев намекна нещо такова", каза още Джамбазки.

 

"Нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония", подчерта той.