Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

в. Всеки ден - Бареков натиска Джамбазки да се върне от Брюксел


2014-07-26 00:00 | коментара

След като шефът на ВМРО Красимир Каракачанов разтури съюза с Николай Бареков и направи коалиция с партията на Валери Симеонов НФСБ, евродепутатът Ангел Джамбазки бе притиснат от шефа на ББЦ да се откаже от мястото си в Брюксел. Бившият журналист набеди воевода №2, че е избран заради съюза с партията му и ще топли мястото си в Европарламента с откраднати гласове от негови симпатизанти.
Джамбазки, който бе втори в листата на ББЦ. категорично сряза бившия ортак и обясни, че е избран с бюлетините на фенове на ВМРО. Красимир Каракачанов пък изригна, че 21 000 преференциални гласа са били дадени за Джамбазки и още 4000 гласа за него самия, макар и в края на листата, без никаква кампания. В ЕП сега ще се чува гласът на българската национална кауза по-силно, отсече шефът, на ВМРО.
На намеците, че си е тръгнал от ББЦ, "когато е врътнато кранчето", воевода №1 обясни, че партията му има достатъчно имоти, пък и държавна субсидия. Каракачанов вече напусна Бареков и се включи в новия патриотичен блок на НФСБ.
Стр. 2