Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини | ЕП дейност


Всяко едно българско правителство трябва да отстоява българския национален интерес, независимо от това дали на власт са русофили, или русофоби.

На 27 януари 2016 г. в Европейския парламент се проведе кръгла маса, посветена на предложението на Европейската комисия за промяна на Директива 91/477 относно контрола върху придобиването и притежаването на огнестрелни оръжия. Организатор на събитието бе евродепутатът Вики Форд, член на политическата група на Европейските консерватори и реформисти, председател на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и основен докладчик по въпросното досие. На срещата присъстваха евродепутати и представители на заинтересовани организации от Белгия, България, Великобритания, Германия, Дания, Словакия, Финландия и Хърватия.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха. Дебатът ще се състои в четвъртък – 21 януари, от 9.30 ч. българско време. Дискусията може да бъде проследена на живо

От януари 2016г. стартира специална програма за стажове в Секретариата на политическата група на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Брюксел, Белгия. Позициите за стаж са предвидени за лица от трети страни, т.е. страни извън Европейския съюз.

Ако някой е платил за онлайн филм, спортен или телевизионен абонамент в една страна от ЕС, то трябва да може да получи достъп до тях когато пътува до друга страна от ЕС, това е според депутатите консерватори и реформисти в Европейския Парламент - Ангел Джамбазки и Даниел Далтън. Те следват инициативите от страна на Европейската комисия за въвеждане на "Регламента за преносимост" като възможност за въвеждане законите за авторското право в дигиталната ера.

В Правно-историческия факултет на ЮЗУ студентите се срещнаха с евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. В продължение на 3 часа обсъждаха механизма, по който ЕС функционира и взема решения, кризата с мигрантите, становищата за единния дигитален пазар в Правната комисия на ЕП, предизвикателствата, свързани със сигурността в региона на Близкия изток и Северна Африка, ислямизацията, новите европейски ценности, мултикултурализма и проблемите на българите в Македония.

Двама български евродепутати са в основата на успешното приемане на становището за единния дигитален пазар в Правната комисия на Европейския парламент. Основният докладчик Ангел Джамбазки ЕКР/ВМРО  и Емил Радев ЕНП/ГЕРБ, като докладчик в сянка от групата на Европейската народна партия, успяха да убедят своите колеги в правната комисия да подкрепят текста на документа.

Да се проведе дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха предлага българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Непосредствено след терористичните атентати в Париж на 13 ноември Ангел Джамбазки подготви предложение за дебат със Съвета относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха.

В следствие на терористичните атаки в Париж на 13 ноември, Европейската комисия предлага законодателство, целящо да се ограничи нелегалната продажба и разпространение на огнестрелни оръжия, които биха могли да се използват за криминални цели и терористични атаки.