Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини | ЕП дейност


По време на настоящата сесия на Европейския парламент в Страсбург заместник-председателят на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки коментира въпроса за състоянието на тютюнопроизводството в България и тютюневия сектор въобще.

Евродепутатът Ангел Джамбазки реализира дарение за българското училище „П. К. Яворов“ в гр. Брюксел, Белгия

 

През месец март тази година, по време на прожекцията на филма „БОТЕВ: от Голгота към Свобода“, организирана съвместно с посолството на Република България и Българското училище „П.К. Яворов“ в Брюксел, директорката на училището, г-жа Валентина Найденова, отправи специална молба към Ангел Джамбазки да сътрудничи в събирането на средства за закупуването на техника за прожектиране.

Бих искал да благодаря на колегата Розиер за работата по доклада. Темата е изключително важна с оглед защита на интересите на потребителите, постигане на целите на единния пазар в рамките на Европейския съюз и не последно място за съхраняване на европейските ценности, традиции, форми на културно изразяване и на културно наследство.  

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, заедно с колегата му Тадеуш Звиефка (Полша) ще представляват Комисията по правни въпроси в контактната група по наказателно право на Европейския парламент. 

Евродепутатът и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки  е докладчик в сянка по доклада на Комисията по правни въпроси относно евентуалното приобщаване на неселскостопанските продукти към защитата от страна на Европейския съюз на географските указания1.

На 5 май 2015 евродепутатът, представител на ВМРО, Ангел Джамбазки беше домакин на поредното издание на "Салон за бъдещи средства за масова информация" (Future Media Lounge), което се проведе в Европейския парламент в Брюксел. Като член на комисията по образование и култура и комисията по правни въпроси, както и в ролята му на докладчик в сянка от ЕКР по важно досие за преразглеждането на съществуващата рамка за авторските права, Джамбазки бе поканен да замести неговия колега Андрю Леуер (ЕКР, Великобритания) и да председателства третото такова събиране.

Унищожаването на културни обекти от страна на „Ислямска държава“ цели да покаже, че те не уважават не само собственото си, а и нашето културно минало. Не уважават нашата цивилизация и не уважават историята такава, каквато тя е била. Това посочи членът на Европейския парламент Ангел Джамбазки в свое изказване.

Станахме свидетели на чудовищна трагедия и чудовищно престъпление.  Това е акт на целенасочено избиване на хора, които принадлежат към една религиозна общност – християнската. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на изказване в Европейския парламент. Той взе участие в пленарния дебат за нападението срещу университета в Гариса, Кения, и убийството на 147 студенти-християни от сомалийската терористична групировка „Ал-Шабаб“. 

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки подкрепи текста на доклада на Европейската комисия, свързан със създаването на европейска прокурорска служба. Мотивите му са, че България е външна граница за Европейския съюз. Освен това страната ни участва в дискусията с конструктивна подкрепа за независима и ефективна колегиална структура на служба, ръководена от открито избран европейски главен прокурор.