Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини | ЕП дейност


От януари 2016г. стартира специална програма за стажове в Секретариата на политическата група на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Брюксел, Белгия. Позициите за стаж са предвидени за лица от трети страни, т.е. страни извън Европейския съюз.

Ако някой е платил за онлайн филм, спортен или телевизионен абонамент в една страна от ЕС, то трябва да може да получи достъп до тях когато пътува до друга страна от ЕС, това е според депутатите консерватори и реформисти в Европейския Парламент - Ангел Джамбазки и Даниел Далтън. Те следват инициативите от страна на Европейската комисия за въвеждане на "Регламента за преносимост" като възможност за въвеждане законите за авторското право в дигиталната ера.

В Правно-историческия факултет на ЮЗУ студентите се срещнаха с евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. В продължение на 3 часа обсъждаха механизма, по който ЕС функционира и взема решения, кризата с мигрантите, становищата за единния дигитален пазар в Правната комисия на ЕП, предизвикателствата, свързани със сигурността в региона на Близкия изток и Северна Африка, ислямизацията, новите европейски ценности, мултикултурализма и проблемите на българите в Македония.

Двама български евродепутати са в основата на успешното приемане на становището за единния дигитален пазар в Правната комисия на Европейския парламент. Основният докладчик Ангел Джамбазки ЕКР/ВМРО  и Емил Радев ЕНП/ГЕРБ, като докладчик в сянка от групата на Европейската народна партия, успяха да убедят своите колеги в правната комисия да подкрепят текста на документа.

Да се проведе дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха предлага българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Непосредствено след терористичните атентати в Париж на 13 ноември Ангел Джамбазки подготви предложение за дебат със Съвета относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха.

В следствие на терористичните атаки в Париж на 13 ноември, Европейската комисия предлага законодателство, целящо да се ограничи нелегалната продажба и разпространение на огнестрелни оръжия, които биха могли да се използват за криминални цели и терористични атаки.

Евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки продължава борбата си срещу нелегалните мигранти и защитата на европейските граници. 

 

 Той е докладчик в Комисията по правни въпроси по предложението на ЕК за изменение на Регламента за определяне на единен формат за визите.

Комисията ще продължи да наблюдава отблизо положението в България и е готова да обмисли предлагането на подобен механизъм за преместване, ако в страната възникне извънредна ситуация.“

Проблемите на българите, живеещи в САЩ, обсъдиха на среща в българското посолство във Вашингтон евродепутатите Ангел Джамбазки и Емил Радев. Домакин на срещата бе посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова. По инициатива на Джамбазки и с любезното съдействие на посолството на Република България бе организирана и среща с представители на българската общност във Вашингтон.