Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини | ЕП дейност


Двама български евродепутати са в основата на успешното приемане на становището за единния дигитален пазар в Правната комисия на Европейския парламент. Основният докладчик Ангел Джамбазки ЕКР/ВМРО  и Емил Радев ЕНП/ГЕРБ, като докладчик в сянка от групата на Европейската народна партия, успяха да убедят своите колеги в правната комисия да подкрепят текста на документа.

Да се проведе дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха предлага българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Непосредствено след терористичните атентати в Париж на 13 ноември Ангел Джамбазки подготви предложение за дебат със Съвета относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха.

В следствие на терористичните атаки в Париж на 13 ноември, Европейската комисия предлага законодателство, целящо да се ограничи нелегалната продажба и разпространение на огнестрелни оръжия, които биха могли да се използват за криминални цели и терористични атаки.

Евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки продължава борбата си срещу нелегалните мигранти и защитата на европейските граници. 

 

 Той е докладчик в Комисията по правни въпроси по предложението на ЕК за изменение на Регламента за определяне на единен формат за визите.

Комисията ще продължи да наблюдава отблизо положението в България и е готова да обмисли предлагането на подобен механизъм за преместване, ако в страната възникне извънредна ситуация.“

Проблемите на българите, живеещи в САЩ, обсъдиха на среща в българското посолство във Вашингтон евродепутатите Ангел Джамбазки и Емил Радев. Домакин на срещата бе посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова. По инициатива на Джамбазки и с любезното съдействие на посолството на Република България бе организирана и среща с представители на българската общност във Вашингтон.

По време на посещението в Брюксел, по покана на евродепутатите Светослав Малинов и Ангел Джамбазки, кандидатът за кмет на Варна Чавдар Трифонов („Реформатори и патриоти – Решението за Варна”) посети българското училище „П.К. Яворов в Брюксел. Училището функционира от 1997 година и в него се обучават около 150 деца в пред училищна подготовка и обучение от 1-12 клас.

В рамките на настоящата седмица в Р Македония се проведе среща в рамките на Делегация в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Бивша югославска република Македония към Европейския парламент. От страна на ЕП участваха Председателя на Делегацията – Петерле и заместник-председателите Ангел Джамбазки и Сергей Станишев.

Съревнованието между младежи от Карлово в литературния конкурс„Заветите на Апостола и България днес“ премина при огромен интерес. Той започна в началото на март и се провежда под патронажа на заместник-председателя на ВМРО, член на Европейския парламент и член на комисията по култура и образование Ангел Джамбазки.