Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини | ЕП дейност


Без реално гарантиране на правата на българите в Сърбия – нямам как да се говори за еврочленство.

 

Това е част от отговора на еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле на запитването на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки относно проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини и преговорите за членство на Сърбия в ЕС.

Ангел Джамбазки, български представител в Европейския парламент от квотата на ВМРО, взе участие в семинара „Зад екрана – новините, предавани от Украйна“, организиран от Асоциацията на комерсиалните медии в Европа. Домакин на събитието бе Чарлз Танок, колега на Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти и координатор в комисията по външни работи в ЕП.

Ще бъда безкомпромисен към действието или бездействието на скопската власт, защото европътят на Македония минава през София, категоричен е Ангел Джамбазки - представител на ВМРО в Европейския парламент и заместник-председател на партията.

В рубриката „Българските евродепутати“ на „Портал ЕВРОПА“ гостува заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки. Той е и водач на две листи на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за предстоящи парламентарен вот – в 24 МИР – София и в 1 МИР – Благоевград.

Цялото интервю с Джамбазки четете тук:

Моля, представете се в 140 знака.

Джамбазки отправя към Могерини и два важни въпроса - наясно ли е с проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини, както и дали е допустимо преговорният процес със Сърбия да продължава, докато са налице подобни явни, системни безнаказани нарушения на човешките права на българите там.

Президентът Плевнелиев не бива да ходи на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания турски президент Ердоган. Ердоган е заплаха за светския и демократичен характер на Турция и застрашава стабилността в региона.

Това казва в коментар евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Още в понеделник - първия работен ден в Европарламента, ще информирам различните групи и Европейската комисия за тази фрапантна наглост и огромна изборна измама, организирана от Ердоган и българските му маши, заявява Джамбазки по повод предстоящото откриване на 128 секции за изборите за български парламент в Турция.

Запитване до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер относно статута на българите в Западните покрайнини ще изпрати българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки.

Това обяви той за Българското национално радио по повод посещението си в Босилеград, днешна Сърбия. Там Джамбазки откри своя приемна в качеството си на член на ЕП. Той бе категоричен, че ще бъде представител в ЕП и на българите от Западните покрайнини.

Защита правата на българите отвъд границата е един от основните ангажименти, които пое заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки при встъпването си в длъжност като представител в Европейския парламент.

Това декларира и пред българите, живеещи в Западните покрайнини. Той посети Босилеград, за да се срещне с тях и да открие своя информационна приемна.

Български представител да получи поста европейски комисар по миграцията ще поиска ВМРО. Имаме и готовност да предложим кандидатура за него. Това обясни заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки. По време на среща с журналисти и граждани в Хасково той разясни приоритетните за него теми в Европейския парламент. Той е член на групата на консерваторите и реформистите.