Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини | ЕП дейност


В рубриката „Българските евродепутати“ на „Портал ЕВРОПА“ гостува заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки. Той е и водач на две листи на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за предстоящи парламентарен вот – в 24 МИР – София и в 1 МИР – Благоевград.

Цялото интервю с Джамбазки четете тук:

Моля, представете се в 140 знака.

Джамбазки отправя към Могерини и два важни въпроса - наясно ли е с проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини, както и дали е допустимо преговорният процес със Сърбия да продължава, докато са налице подобни явни, системни безнаказани нарушения на човешките права на българите там.

Президентът Плевнелиев не бива да ходи на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания турски президент Ердоган. Ердоган е заплаха за светския и демократичен характер на Турция и застрашава стабилността в региона.

Това казва в коментар евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Още в понеделник - първия работен ден в Европарламента, ще информирам различните групи и Европейската комисия за тази фрапантна наглост и огромна изборна измама, организирана от Ердоган и българските му маши, заявява Джамбазки по повод предстоящото откриване на 128 секции за изборите за български парламент в Турция.

Запитване до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер относно статута на българите в Западните покрайнини ще изпрати българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки.

Това обяви той за Българското национално радио по повод посещението си в Босилеград, днешна Сърбия. Там Джамбазки откри своя приемна в качеството си на член на ЕП. Той бе категоричен, че ще бъде представител в ЕП и на българите от Западните покрайнини.

Защита правата на българите отвъд границата е един от основните ангажименти, които пое заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки при встъпването си в длъжност като представител в Европейския парламент.

Това декларира и пред българите, живеещи в Западните покрайнини. Той посети Босилеград, за да се срещне с тях и да открие своя информационна приемна.

Български представител да получи поста европейски комисар по миграцията ще поиска ВМРО. Имаме и готовност да предложим кандидатура за него. Това обясни заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки. По време на среща с журналисти и граждани в Хасково той разясни приоритетните за него теми в Европейския парламент. Той е член на групата на консерваторите и реформистите.

Въпреки раздялата на ВМРО с досегашните партньори от ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“ избраният за евродепутат от коалиционната листа Ангел Джамбазки остава на поста си в Европейския парламент.

При гостуването си в „Тази сутрин“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обясни, че по избирателния закон в листата на коалицията се е случило пренареждане на кандидатите два пъти. И избирателите са посочили за свои фаворити първите двама в листата.

Ако след 5 октомври е по-полезно да съм в Европейския парламент, ще остана там, ако е по-полезно, живот и здраве, да съм в българския парламент, ще съм в българския парламент.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „120 минути” по БТВ. 

На въпрос дали това означава, че ще напусне Брюксел, ако получи сигурно място в Народното събрание, Джамбазки отрече и каза, че политическата му съдба ще бъде решена от ВМРО. 

Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение, разпространи открито писмо до всички членове на ЕП, в което ги информира за ситуацията в Република Македония и за неоспоримо българския характер на населението там.

Поводът за отвореното писмо е 111-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, както и присъствието на Джамбазки на отбелязването на паметната дата в Смилево.