Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Контрера и Джамбазки с предложения към депутатите

 

Жителите на пет столични квартала излязоха на пореден протест срещу изсичането на гората в Западния парк и изхвърлянето на отпадъци.

Има пандемия от фалшиви новини в момента. Фалшивите новини и скандалите предизвикват внимание. Съвсем очевидно е, че те се използват да правене на политика и за формиране на политически мнения. Те напипаха една човешка слабост – слабостта да вярваш на невероятното, слабостта да търсиш скандалното, слабостта да търсиш жълтото, слабостта да се ровиш в бельото на останалите. И затова имат такъв голям успех.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, общински съветници и кметове от ВМРО – Българско национално движение са изготвили проект за изменение в Наказателния кодекс за криминализиране на незаконната сеч в градските паркове. Години наред парковете в урбанизираните територии не попадат в обхвата на чл. 235 от НК. И така се оказва, че тези - които изсичат неправомерно, транспортират и съхраняват дървесина, добита без разрешение от парковете в населените места - се разминават без никакво наказание. Изготвеното предложение и мотивите към него са насочени именно в посока на решаване на този правен, а и обществен въпрос.

За отношенията на Европейския съюз с Русия, Турция и Западните Балкани. Има ли риск за срещата ЕС – Западни Балкани, след като станаха известни резервите на Кипър и Румъния?

Евродепутатът предлага спиране на преговорите с Ердоган за членство на страната му в ЕС

 

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки предлага преговорите между Европейския съюз и Турция за членство на страната в общността да бъдат прекратени.

Коментар на Ангел Джамбазки, български представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО, за предаването „Преди всички“ по БНР.

 

Според Джамбазки вълната от експулсирането на руски дипломати от редица страни от ЕС е в резултат на натиск от Великобритания:

Южната ни съседка няма място в Европейския съюз

 

Коментар на заместник-председателя на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки за предаването „Здравей, България!“ по Нова телевизия.

Ердоган няма моралното право да предявява каквито и да било претенции за членство в ЕС, особено на фона на събитията в Кипър и на позициите на Турция спрямо ЕС.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки изпрати официално писмо до ръководството на „Топлофикация“, в което пита защо искат от жена – клиент на дружеството, за забавена сметка от 15 лв. и 40 ст. сега ѝ се налага да плати над 600 лв.