Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


2018-03-19 10:24 | коментара

През седмицата турският президент Реджеп Ердоган предупреди: „Гответе се за нова война”.

 

В петък той за пореден път предупреди, че ако Турция отвори границите си за бежанците, Европа ще се сблъска с тежък проблем.

 

От друга страна – Русия показа нови свръхмодерни оръжия.

Аз представлявам България и българското правителство и с неудовлетворение чух от Вас непремерени думи за българската позиция по отношение на Истанбулската конвенция.

„Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене и използване на оръжие за самоотбрана и самоохрана“ добавя още Джамбазки.

Имаме човек с 9 присъди, който вместо да е в затвора и да чука камъни, е на улицата отново с нож в ръка. Ако този човек Плъха, неговият приятел Пора и целият зоопарк влязат в дома ми, аз ще постъпя по същия начин. И всеки нормален човек ще постъпи така.

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в защита на собствеността си. Това се казва в позицията на евродепутата и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки, пусната на личната му фейсбук страница.

Това коментираха българските евродепутати Емил Радев, ЕНП/ГЕРБ, и Ангел Джамбазки, ЕКР/ВМРО, във връзка с приетото от Комисията по правни въпроси предложение да се отправи устен въпрос към Европейската комисия за включване на регистрираните партньорства в обхвата на регламента, засягащ въпросите за признаването и изпълнението на решения по брачни дела и делата, свързани с родителската отговорност, и международното отвличане на деца. Предложението, прието с 13 на 9 гласа, беше внесено от Групата на социалистите и демократите в Комисията по правни въпроси.

В края на миналата седмица българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки проведе поредната си среща с представители на транспортния бранш в България. На срещата присъстваха представители на повечето големи браншови организации СМП, КАПБ,  НСБП, НСБС, КРИБ. Те разискваха промените в европейските директиви за командироване, регламент 561/2006 за почивките на водачите на товарни МПС и крайния срок за внасяне на промени от членовете на Европейския парламент.

Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) отговори на евродепутата Ангел Джамбазки по сигнала му за незаконна сеч в границите на защитена зона от Европейската екологична мрежа НАТУРА 2000, BG 0000261 – язовир Копринка. Евродепутатът поиска да бъде направена проверка и при установени нарушения да бъдат наложени санкции на виновните лица по Закона за биологично разнообразие. Джамбазки настоява също така да бъде осигурен ефективен контрол на защитените площи и превенция на всякакви бъдещи нарушения на законодателството в защитените региони по „НАТУРА 2000“.

На двудневно посещение в София е Анна Фотига – председател на Комисията по отбрана и сигурност на Европейския парламент, както и член на Парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти в ЕП.