Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


На фронтовата линия в Украйна има 500 хил. българи. На тях трябва да им е гарантирано правото да се самоопределят като българи, защото са там, преди да я е имало държавата Украйна. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки в ефира на „Нюз 7“. 

Община Пловдив бе домакин на българо-италиански бизнес форум, който се провежда по инициатива на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Събитието се осъществява и с помощта на бившия италиански евродепутат Фабрицио Бертот.

През 1873 г., преди 142 г., българският народ загуби иконата на освободителното си движение – Васил Иванов Кунчев.

 

Независимо как са го наричали - Васил Лъвский, Дяконът, Дякон Игнатий, Джингиби, той записа името си в българската история, завинаги остана като Апостола на свободата. И до днес е пример за чист патриотизъм, духовност, себеотдаденост на националното дело.

Въпреки закъснението България реагира правилно с позицията си за бесарабските българи, заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия.

 

Джамбазки коментира и посещението на украинския министър на външните работи Павло Климкин в България.

Заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки бе гост в предаването „Дискусионно студио“ по ТВ „СКАТ“. Той бе поканен да говори по темата „Българските общности в чужбина – шанс за ново Възраждане“.

Не ми се иска да давам прогноза колко ще продължи примирието в Украйна. Дали то ще бъде крехко или не, зависи от мащаба, от който се гледа. В Украйна се води геополитическа война – битка за ресурс и битка за достъп до тях, стремеж на едната сила да изтласка Русия от Европа. Не става дума нито за сепаратисти, нито за опълченци, нито за демокрация – в случая това са отвлечени понятия.  Това каза българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Денят започва“ по БНТ.

Българската държава, икономика, социална система и система на сигурност са на ръба на своите възможности и държавата ни не може да приема повече нелегални имигранти.

 

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в телефонно интервю за предаването „Акценти“ по ТВ 7.

Абсолютно е недопустимо да се регистрира циганска партия. Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод учредената на 1 февруари в Пловдив поредна формация, която претендира за говорител на циганската общност. Сред основателите на „Движение за благоденствие и възход“ е Октай Шериф, доскорошен член на ДПС в Пловдив.

Представителят на ВМРО в Европейския парламент и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки откри своя приемна в Бургас. Водосвет за здраве извърши отец Петър. Той благослови евродепутата и дошлите на събитието и пожела успешна работа.