Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Българите в Босилеград от години защитават своя български произход и самосъзнание, въпреки сериозните опити на сръбските власти да асимилират сънародниците ни там. Как е възможно, след като хората в Босилеград и работещите в културния център не са на държавна издръжка и като България не дава средства там, а те се самоиздържат, нашата държава да решава да закрива центъра. Това е недопустимо и ние няма да го позволим.

Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки е един от спонсорите на провелото с в Благоевград фолклорно надиграване.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки гостува в „Още нещо“ по Нюз 7. Поканен бе да коментира актуалните новини от последните дни - взрива в завода на ВМЗ близо до с. Иганово, изборите в най-новата община Сърница, както и образованието, Циганския въпрос и темата за смъртното наказание.

Ето мнението на евродепутата по съответните теми:

На 18 март българският евродепутат Ангел Джамбазки изнесе лекция на тема „Ново българско Възраждане и утвърждаване на българската държавност след Освобождението от Османско робство“. Лекцията е организирана по покана на Българското училище в Брюксел като целта е българските деца там да чуят един анализ и представяне на българската история извън суховатото съдържание на учебниците.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки смята, че европарите, давани по програми за временна заетост на циганите, са инструмент за купуване на гласове. Чрез тези програми всъщност се осигурява един фалшив, временен етнически мир в малките населени места, каза той в коментар по темата в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Електронно приложение, чрез което може да бъдат отправени питания към европейските институции, бе поместено в страницата на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в социалната мрежа. Целта на приложението „Попитай ме“ е гражданите да могат директно да отправят въпроси чрез своя евродепутат.

Go Grill - компанията, която наложи горнооряховската скара като най-харесвана и продавана в България, получи седмия „Ряховски меч” на церемония в Художествената галерия в Горна Оряховица. Бронзовата статуетка, дело на художника Илия Банков, бе връчена от евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Получи я главният технолог на фирмата Георги Георгиев

Общинcкaтa cтpyктypa нa ВМРО зa ceдмa пopeднa гoдинa щe вpъчи cтaтyeткaтa “Ряхoвcки мeч” нa cпeциaлнa цepeмoния в Хyдoжecтвeнaтa гaлepия “Нeдялкo Кapaнeшeв”, кoятo щe ce пpoвeдe  в пeтък oт 18.00 чaca. Нa cъбитиeтo щe пpиcъcтвa и eвpoдeпyтaтът Ангeл Джaмбaзки.

64-годишният Стоян Иванов, убит по особено жесток начин в Правец, е поредният пример за задълбочаването на Циганския въпрос в България.