Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


„Налагане на българския език като матуритетен в Европейския съюз и създаване на Български културен институт.“ Това е обещанието, което българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки пое като ангажимент в проекта на БНТ – „Обещанието“. Каузата на Джамбазки се хареса на най-много зрители, става ясно от анкетата в реално време на „Алфа рисърч“ по време на първото предаване от поредицата.

Тази организация е токсична за българското общество. Това заяви по адрес на ДПС заместник-председателят на ВМРО – БНД и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на пресконференция.

Защита интересите на българската национална общност в Западните покрайнини ще бъде единственото важно нещо в преговорите за членство на Сърбия в ЕС, заяви във Варна евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, цитиран от БНР.

Оценяваме позитивно нашето участие в управлението на страната, заяви на пресконференция в Шумен народният представител от „Обединени патриоти" Искрен Веселинов. Той и евродепутатът Ангел Джамбазки посетиха региона за среща с актива на ВМРО, съобщава Дарик

Областният управител на област Русе Галин Григоров проведе работна среща с евродепутата Ангел Джамбазки във връзка със срещата от есента между представители на държавната и местна власт от България и Румъния за изграждане на трети мост над река Дунав именно при Русе.

На 22-ри март взех участие в срещата на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа заедно с вицепремиера Валери Симеонов.

На 21-ви март в Европейския парламент се проведе среща на работната група за Западните Балкани на Европейските консерватори и реформисти. В качеството си на председател на тази работна група поканих представители на новосъздадената партия в Македония – Граждански демократичен съюз (ГДУ – Граганско Демократска Униjа). Това беше и първото представяне на младата организация на нашите братя край Вардар в Европейския парламент и възможност за тях да установят полезни връзки.

На 21 март (сряда) в Комисията по петиции на Европейския парламент беше разгледана петицията за признаване на българския език като матуритетен в рамките на Европейския съюз.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки остро реагира срещу опит на ДПС за строеж на джамия. В социалната мрежа „Фейсбук“ воеводата сподели за сигнал, изпратен до него, от жителите на с. Лъкавица, Пловдивско, които се оплакват от намеренията на ДПС да построят джамия в селото им.