Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки ще има приемни в Охрид, Скопие и Битоля


2014-05-26 01:00 | коментара

Избраният за български представител в Европейския парламент заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки ще открие приемни за граждани в Македония и Западните покрайнини. По този начин сънародниците ни в Скопие, Охрид, Битоля, Босилеград и Цариброд ще бъдат постоянно в час с пулса на Евросъюза. 

Това стана ясно на пресконференция на коалиционните партньори от „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“, които получиха доверието на над 10,5 % от гласувалите на евроизборите. (по данни от над 97 % обработени от ЦИК протоколи). Коалицията ще изпрати в Брюксел двама свои представители, като единият от тях е Ангел Джамбазки.

Аз съм част от ВМРО и за мен позицията спрямо ДПС никога не се е променяла, заяви евродепутатът.

Турска партия има и в лявото, и в дясното българско политическо пространство и по този начин, без значение  кой е на власт, се прокарват интересите на Ердоган. Вече 20 години Турция незаконно се меси в политиката на една суверенна държава като България – това е недопустимо. Този модел трябва да бъде разбит, категоричен е Джамбазки.

Водачът на коалиционната листа Николай Бареков информира, че предстои отваряне на офис на партията в Брюксел, който ще работи директно с българите. Идеята е този офис да подава информация към гражданите на България за всички предстоящи проекти с цел да не бъдат те достояние само на шепа избрани у нас.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че родните политици трябва да научат да отстояват националния интерес. Според него трябва да се спре делението ляво-дясно в българския политически живот, защото това е допринесло само за едно – 25 г. да ни разиграва една етническа партия.

С всички български политически партии ще бъде говорено с цел обединение около ясни национални приоритети, допълни  Каракачанов.

На журналистически въпрос дали е поздравил Бойко Борисов с победата на изборите председателят на ВМРО обясни, че се е държал политически коректно и е направил жест на толерантност към Борисов, като го чу е честитил.

Но българските политически партии трябва да спрат да се мразят и да започнат да говорят за конкретни политики, допълни Каракачанов.

Крайно време е да се разбере, че тези игрички на ляво и дясно обслужват само един крадлив политически елит. Ако успеем да се обединим около една сериозна програма за преодоляване на демографската катастрофа, това ще бъде много хубаво. Не може да сме в демографски колапс, а да искаме икономически възход . Няма как това да се случи с неграмотни и неподготвени хора, заяви Каракачанов.

В заключение той отправи благодарност към сънародниците ни в Македония, които отидоха до урните в изборния ден и над 90% от тях избраха кандидата на ВМРО за евродепутат. 

Коалиционните партньори благодариха на всички български граждани, които ги подкрепиха на тези избори.