Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Резолюцията за третия пол е абсолютно неприемлива


2014-06-03 00:00 | коментара

Резолюцията за правата на човека от „третия пол“ е абсолютно недопустима и насочва човечеството срещу природата, за явява заместник-председателят на ВМРО и бъдещ представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в интервю за интернет портала „One Europe”.

Какъв бе мотивът Ви да се кандидатирате за член на Европейския парламент?

Защото смятам, че Европейският парламент е висока трибуна, от която могат да бъдат поставени въпроси от изключителна важност за България – в икономически и социален план. Аз съм български националист, представител на патриотичната организация ВМРО. Зад нас стои 120-годишна история и в годините назад борбата ни е в защита правата на българите. За мен просперитета на България в рамките на Европейския съюз е от изключителна важност. Каква по-справедлива кауза би си поставил един патриот….

Какво ще бъде първото нещо, което ще направите в Брюксел?

Ще поставя въпроса за нелегалните имигранти и въпроса за защита на външната граница на България, която е и външна граница на Европейския съюз. Въпросът е от изключителна важност не само за българската, но и за европейската сигурност.

Редът и сигурността според мен трябва да бъдат новите евроценности. В страната ми те са в критично положение, затова се надявам заедно с останалите български представители да повдигнем този въпрос и да направим европейските си колеги съпричастни.

Няма как да се пропусне и въпросът с циганската общност, живееща на територията на Европейския съюз и широко пропагандираната солидарност. Циганският въпрос на първо място е общоевропейски и отговорността е на всички страни-членки. Помните – Франция буквално депортира българските и румънски цигани. Питам защо останалите страни членки на Съюза вдигат ръце от проблема и ни ги връщат, все едно са забравен багаж. Питам и защо във Великобритания се проведе антибългарска кампания, британците бяха плашени, че хиляди българи ще залеят работния пазар и ще вземат хляба на местните. Това така и не се случи.

Една от мисиите ми ще бъде да покажа на своите европейски колеги, че българите са можещи, знаещи, образовани, че са равноправни членове на Европейския съюз и като такива заслужават уважение.  

Защо се коалирахте с „България без цензура“? Имате ли еднакви виждания за бъдещето?

Коалицията, която създадохме, е в резултат на множество разговори и изготвяне на обща платформа. В голяма си част политиките ни се покриват. Обединяващото между нас е, че не сме участвали в управлението на България, не сме компрометирани, не сме предали доверието на избирателите. ВМРО се доказа, като защитник на обикновения българин, а не като месия. Убедени сме, че обединението зад националния интерес е от значение, а не позиционирането в политическия спектър.

Много сирийски бежанци пристигнаха в България. Как определяте ситуацията?

На територията на България навлязоха над десет хиляди нелегални имигранти, нямащи общо с конфликта в Сирия, а търсещи път към централна Европа по икономически подбуди. Бежанците по право получават статут, останалите са нарушители на международните договори и границите на ЕС и трябва да бъдат санкционирани.

Що се касае до бежанската вълна – последиците от нея и благосъстоянието на сирийците - България разчита на Европейския съюз за сътрудничество.

Подкрепяте ли предложението на полския министър-председател Туск за Европейски енергиен съюз?

За мен българският национален интерес е с приоритет, в това число и стабилността в енергийния сектор. Независимостта и рентабилността са онова, което трябва да ни води при взимането на решения. За моята партия от изключителна важност е България да бъде в позицията на енергиен лидер на Балканите.

Какво в мнението Ви за тазгодишния победител на конкурса „Евровизия“?

В Европа вирее една много опасна тенденция по разрушаване на ценностната система. Преди дни „брадатата жена“ стана символ на Стария континент. Нещо, напомнящо ГМО, с чисто европейското име Кончита Вурст спечели „Евровизия“. В този момент се замислих дали порокът на нашето време не е толерантността към извратеността. Аз не искам такава евровизия за моите деца.

Ако можехте да промените нещо, което се е случило в Европейския съюз през последните 12 месеца, какво би било то?

Резолюцията за правата на третия пол, което е абсолютно недопустимо насочване на човечеството срещу природата. Има мъже, има жени, всичко останало е криворазбрана свобода, която не би трябвало да бъде узаконявана по какъвто и да е начин. Не по-малък проблем е т.нар. „пътна карта на ЕС срещу хомофобията“, реално легализираща браковете между еднополови. Според мен гейовете могат да имат единствено общоприетите човешки права, а не да се регламентират нови. В нито един документ не се описват правата на хетеросексуалните лица, например. Тази карта не е ли явна проява на дискриминация към тях…

Какво бихте желали да Ви попитаме?

Искаше ми се да ви разкажа подробно за красивата природата в България. В моята страна има такива забележителни места, които са събрали в себе си много великолепие и история още от дълбока древност. Но за целта трябва да отделим време за още едно интервю. Благодаря ви!