Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки иска да е в комисията по външни работи на ЕП


2014-06-12 00:00 | коментара

Двамата евродепутати от коалиция „ББЦ, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ Николай Бареков и Ангел Джамбазки проведоха неформална среща с лидера на Европейските консерватори и реформисти Мартин Каланан в Брюксел.

На срещата те са обсъждали визията си за Европейския съюз и участието на двамата български евродепутати в работата на групата на консерваторите.

Ангел Джамбазки коментира, че за него най-важна е комисията в ЕП, свързана с външната политика и външни работи.

С оглед на политическата ми биография и това, което ВМРО иска да постигне за сънародниците ни зад граница, имам желание да работа в тази комисия. Точно в нея ще се водят разговорите с държавите, които би трябвало да се присъединяват в бъдеще към Европейския съюз. На този етап това е само Сърбия, обясни бъдещият евродепутат.

Има много сериозни неща, които трябва да бъдат обсъдени по отношение на Сърбия. И със сръбския президент, и с местните власти – разговорите касаят политиката на сръбските власти към българското малцинство в тази държава, обясни още мотивите си Джамбазки. 

Коментарът на Николай Бареков е, че той би работил в комисии, засягащи борбата с корупция, енергетика и социална политика.

Комисията по социална политика е много важна за мен, защото искам да работя за справяне с проблема с младежката безработица, аргументира се той.

Срещите на Николай Бареков и Ангел Джамбазки в Брюксел продължават и днес. Предстои дискусията по приемането им в групата на консерваторите.