Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки: Най-голямата поразия на Груевски е, че следва антибългарската линия


2015-05-08 11:02 | коментара

Случващото се в Македония не е неочаквано. Министър-председателят Никола Груевски управлява от 9 години, като не се е явявал на редовни избори. Партията на македонския премиер печели винаги предизвикани, предсрочни избори, провеждани тогава, когато са удобни за властта.

 

Това каза заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в „Тази сутрин“ по БТВ. 

 

Почти във всяко семейство има човек, който работи в администрацията и ако не подкрепи партията на Груевски – той и семейството му ще загубят работата си. Така се печелят изборите в Македония – това е завидна организация, на която може да завиди дори ДПС, пошегува се Джамбазки.

 

Протестите в Скопие са по сценарий, на който сме били свидетели и в България – протичат по същия начин. Доста е показателно, че и в Македония започват да се организират и контрапротести – досущ, както се случваше преди две години в София, каза още евродепутатът.

 

Освен че настоящото македонско правителство за 9 години не направи нищо за просперитета на държавата, най-голямата му поразия е, че продължи поддържането на антибългарската линия на поведение. Кабинетът на Груевски отрича наличието на български фактор в Македония. Правителството е развило е Б комплекс – това е комплексът от българския произход, заяви заместник-председателят на ВМРО.

 

Джамбазки за пореден път направи аналогия между обществените скандали в Македония и в България. И в Скопие, както и в София, гражданите протестират заради корупция, скандали с подслушване, шуробаджанащина. Видно е и какви са корените на хората край Вардара, припомни той.

 

Той коментира и данните на „Галъп интернешънъл“ от международна анкета за това коя нация има готовност да се сражава за страна ти. 25% от българите биха се сражавали за Родината, сочат резултатите. Според Джамбазки ниският процент е комплексно следствие от проблемите в училище, армия, църква - които са трите стълба на една нация, освен семейството – което възпитава до определена възраст. До думите му проблемите в тези сектори закономерно водят до ниска готовност да се бориш за страната си.