Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ясни са победителите в патриотичния конкурс за есе


2015-05-13 00:04 | коментара

Приключи конкурсът за есе на тема „Заветите на Васил Левски - актуални и в XXI век“, който се проведе под патронажа на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и протече със съдействието на Културно-информационния център – Босилеград. Победителите са двама - Драгана Апостолова на 17 г. и Мартин Александров на 18 г.

 

За пореден път младите българи в Босилеград показаха, че не са забравили корена си и че живеят с българския дух, коментира Ангел Джамбазки. Той напомни, че стартът на конкурса бе даден в Босилеград на 19 февруари 2015 година, когато се навършиха 142 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски.

 

На 24 май в Босилеград всички участници в конкурса ще получат патриотични награди и грамоти. На 25 май двамата победители, водени от председателя на сдружение „ГЛАС“ Александър Димитров, ще заминат за Брюксел. Там ще бъдат гости на евродепутата Ангел Джамбазки и ще станат част от празненствата, посветени на българската азбука - Кирилицата.