Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки предвижда гражданска война между цигани и българи


2015-05-15 16:50 | коментара

Ангел Джамбазки показва снимка от с. Градец, която според него илюстрира бъдещето на България

 

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и областният председател на ВМРО за Бургас Георги Дракалиев дадоха пресконференция в приемната на партията в морския град. Това съобщава агенция „Топ новини“

 

В нея участие взеха и жители на котелското село Градец.

 

Предвижда се гражданска война между българи и цигани, ако държавата не се справи с битовата престъпност, ширеща се в селските райони, заяви Джамбазки.

 

Повод за неговата прогноза стана ескалиращата битова престъпност в селото, където останалите стотина българи ежедневно биват тормозени от 6000-ното циганско население. Това се случва и на други места в страната и може да прерасне в междуетнически конфликт.  

 

Днешният Градец е една утрешна България. Този модел означава гражданска война. Това съвсем спокойно го казвам, без да е помпозно и без да търсим евтина сензация. Това ще означава гражданска война, без значение дали на някой му харесва или не, без значение дали е политически коректно или не. Без значение дали някой иска да свие уши, за да не чуе тази истина. И в тази война, като във всяка друга, единият ще спечели, а другият ще загуби. Само че при всяка война умират човеци, заяви Джамбазки.

 

Евродепутатът каза, че циганите в Градец обитават незаконни постройки, изградени върху частни или общински имоти. Те биват наемани фиктивно от местните феодални кметове, които по този начин купуват техните гласове по изборите. Малкото останали българи опитват да изкарат хляба си със земеделие, но не могат, защото циганите разорават и унищожават земите им и продават всичко на черно по морските курорти без да плащат никакви данъци. Те изсичат горите, включително в защитени територии, влизащи в „НАТУРА 2000“, и продават нелегално дървесина.

 

Въпреки многобройните сигнали за мародерствата, подавани до институциите, отговор няма. Според Джамбазки причината за това е, че на общинско и на областно ниво по чисто политически и корупционни причини това се замита. 

 

Въпреки че не могат да четат, циганите имат едно много важно качество – те могат да гласуват. Това са ходещите бюлетини, които носят на тези, които купуват гласовете им, по 12 лв. на година всеки поотделно – знаете, че един глас е един лев субсидия на месец. Това е причината да бъдат безнаказани, категоричен е Ангел Джамбазки. 

 

Той се ангажира да отправи въпроси до Европейската комисия, за да може от своя страна тя да пита нашите министри уместно ли се харчат парите на европейските данъкоплатци, уместно ли е да се унищожава защитена територия в държава – членка на ЕС, и дали е редно от земеделска земя да се добиват без концесия инертни материали, които са национално богатство.

 

Защото един от най-големите инструменти в държавата да размърдаш мързелива и невършеща работа администрация е да ѝ кажеш, че нещо е свързано с Европа и с ЕС, заключи Джамбазки.