Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки: Груевски ще бъде принуден да отстъпи


2015-05-18 13:08 | коментара

Нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония, убеден е Ангел Джамбазки

 

Никола Груевски ще бъде принуден да отстъпи не толкова заради уличния натиск, колкото заради международната изолация, в която се намира. Причината е икономическата хватка около Македония, която той сам е създал. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.  

 

По повод предстоящия протест в подкрепа на правителството на Никола Груевски той посочи, че тази вечер е изключително важна за Македония.

 

Ще видим дали Груевски иска да създаде напрежение в контрапротеста и дали ще има опити за нападение на хората от палатковите лагери. Самият Груевски е заявил вчера, че няма намерение да подава оставка, добави евродепутатът.

 

Говори се за един сценарий за така наречената малка война, разработвана от правителствени ПР-и с цел няколкочасови контролирани сражения, които да върнат събитията в разговорите от 2001 година и да кажат „протестиращите са предатели, нека да застанем зад властта, която пази държавата“, информира Джамбазки.

 

Нищо в Македония не е такова, каквото изглежда, подчерта той. 

 

Това, което може да обърне всичко, е един запис, който опозицията не посмя да пусне. Става въпрос за коментар на случая в навечерието на Великден, при който невинни момчета бяха избити на един язовир, докато ловяха риба. Моите съмнения са, че има записи, които доказват връзка на високопоставени хора от тайните служби с тези събития. Самият Заев намекна нещо такова, каза още Джамбазки.  

 

Нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония, подчерта в заключение заместник-председателят на ВМРО.