Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Михов е за улесняване на образованието на българчетата в чужбина


2015-05-29 13:06 | коментара

Пред българи, живеещи в Кралство Белгия народният представител от Патриотичния фронт доц. Милен Михов представи своите предложения и идеи за образованието и развитието на културната дейност в подкрепа на сънародниците ни зад граница.

 

Доц. Михов е член на ръководството на ВМРО, заместник-председател комисията по образование в българското народно събрание.

 

По време на среща с българите, живеещи и работещи в Белгия, той подчерта, че ще се бори за въвеждане на дистанционно обучение чрез онлайн платформа, за да може децата от разпръснатата българска диаспора да има възможност да изучава българския език, история и култура.

 

По покана на евродепутата Ангел Джамбазки доц. Михов бе част от официалната делегация от България, която гостува в Европарламента за отбелязване на празника на българската писменост и култура. По време на събитието бе проведена и среща на сънародниците от Белгия с председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов.

 

Българите от Кралството поставиха пред представителите на ВМРО доста наболели проблеми. Всички се обединиха около мнението, че българската държава трябва да обърне по-голямо внимание на проблемите и нуждите на българите зад граница. Според сънародниците ни е необходимо създаването и поддържането на културно-просветни организации, за да може по този начин да бъдат съхранени родните култура и език.