Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки посети Русе


2015-05-31 13:21 | коментара

На 30 май 2015 година в град Русе гостува евродепутатът от групата на ЕКР Ангел Джамбазки. Той беше сред официалните лица на втория Национален фестивал на руската поезия, песен и танци, като го откри припомняйки, че между народите на България и Русия има вековна връзка, която не бива да бъде прекъсвана заради политическата ситуация в момента.

 

На пресконференцията по-късно, която се състоя в клуба на ВМРО-БНД, Джамбазки говори за проблемите с нелегалните имигранти, като подчерта, че България няма възможност да приема повече хора, тъй като рискуваме да попаднем в ситуация в която ние да имаме нужда от извънредна помощ при справянето с проблемите, създадени вследствие тази вълна. По думите на Ангел Джамбазки скандално е поведението на старите държави-членки на Съюза, които сами са създали проблемите в страните, днес основен генератор на нелегални имигранти, правейки исторически препратки с колониалната експлоатация.

 

Сега ЕС е изправен на ръба на цивилизационен колапс, ако следваната линия на цялостно поведение на неговорене за действителните проблеми не се промени. Абдикацията от традиционните ценности за континента и солидарността между християнските народи би следвало да бъдат основният щит срещу опитите да се подмени нашата действителност, а съвсем близката перспектива на войната, която вече се намира на границите на ЕС, би трябвало да подейства пробуждащо и звучно като шамар върху управляващите елити, които час по-скоро да признаят разгрома на либералните утопии за повсъвместно равенство и безкрайни права за малцинствата за сметка на мнозинството.

 

В тази връзка Джамбазки сподели, че в Германия има шериатска милиция, която започва все по-често да влиза в сблъсък с местните легитимни власти в опит да наложи шериатски правила и постановки. Отново в Германия има цели райони, където турското население отдавна е абсолютно мнозинство и там европейските правила и поведение не важат, а населението въобще не изпитва потребност да изучава немски език.

 

Народният представител от Патриотичния фротг Искрен Веселинов пък напомни, че през изминалата година у нас са регистрирани 13 000 нелегални имигранти, от които 7 020 са от арабските страни. Това на фона на често премълчаваното от официалните статистики намаляване на българите с 34 000 души годишно е стряскащо. Това не е единственият проблем, тъй като постоянните пулсации на нелегални джихадисти, маскирани като бегълци, може да доведе до драстично увеличаване на тежките криминални престъпления по местата, около които са концентрирани големи маси от тях. Такива предпоставки вече съществуват в София, където има цели компактни общности, около Женския пазар, който в последно време столичани вече наричат „малкият Бейрут“. Там се подвизават 4000 - 5000 незаловени от властите нелегални имигранти, а преминаването през тези места става все по-опасно за местното българско население.

 

След края на пресконференцията европейският представител на ВМРО-БНД се срещна с младежите от Ротаракт клуб Русе и Студентски дискусионен клуб „681“, с които разговаря за европейското настояще и съвременните проблеми, пред които е изправен ЕС.

 

На път за София Джамбазки се възползва от възможността да посети събора в село Кривина, община Ценово, както и организираната от местните „Ботева вечер“.