Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки: Държавата губи битката с битовата престъпност


2015-06-06 12:00 | коментара

Всеки ден излизат фрапиращи обстоятелства, че държавата губи битката с битовата престъпност, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и заместник-председател на ВМРО, в студиото на „Още от деня“ по БНТ

 

Има два примера – община Гърмен и една община близо до Варна, където се вижда съвсем различно нещо. Отново етническа битова престъпност, покровителствена от служители на МВР, каза още той. Да бъдат разследвани директорът на ОД на МВР Варна и на НАП-Варна предложи Джамбазки на властта, във връзка с разкрития за крупни джебчийски схеми, както и да се разбере защо социалните служби не са проверили, че тези хора не са социално слаби. Хората, които са собствениците на коли по 100, 200, 300 хил. евро, които ние с вас гледаме по телевизора, тази хора ги притежават и те били социално слаби, възмути се той.

 

Заместник-председателят на ВМРО изрази подкрепа  за задължителното гласуване, за да се обезценят купените гласове. По този начин ще гласуват грамотните, които не са мотивирани от две кебапчета, заяви Ангел Джамбазки.

 

Когато вървеше идеята и въпросът за подкрепа за правителството, която трябваше да се даде на това правителство, групата народни представители от Патриотичния фронт постави няколко много простички неща, които трябваше да бъдат направени. Едно от тях беше промяната в изборното законодателство. Второто беше борбата с етническата битова престъпност и други такива поредни. Нищо от това не се случва във времето, отлага се, не се получава, забавя се, има винаги обяснени, допълни той.

 

Държавата ни се разпада, и Борисов е наясно с това. Този човек напълно разбира какво му говорим, коментира Джамбазки. Трябва да има равенство пред закона, не може циганите да са по-равни, смята още евродепутатът.