Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Няма основания за оставка на Валери Симеонов


2017-05-19 21:31 | коментара

Не намирам основания за оставка на Валери Симеонов, очаквано е опозицията да иска оставки. Най-шумни са крайната левица и дясното, които пък са десни по професия, не по убеждения. Моето лично доверие и подкрепа са на страната на г-н Симеонов.

 

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на „Денят започва" по БНТ.

 

По отношение на наборната служба и военното обучение в училище във все повече страни от НАТО е на дневен ред разговорът за тяхното възстановяване - Литва, Латвия, Естония, Полша, Австрия. Има нужда и потребност от това - изисква го ситуацията от Донбас до Либия, каза Джамбазки.

 

По думите му Зоран Заев е първият македонски политик, който от 20 години насам заявява, че в Република Македония има българска общност, чиито права трябва да бъдат защитавани. Досега те не са припознати като съществен елемент.

 

Заев, търсейки път към властта, му се наложи да се опре на българския етнически елемент. Той намира правилния път, но предстои да видим дали ще се разбере с албанците, коментира евродепутатът.

 

Имаме напрежение в Косово, албанските общности там се намират някъде в 1903-та година. Има сблъсък между управляващи и опозиция, Косовският парламент не заседава от много време. Западните Балкани трябва да бъдат основна точка, около която да градим приоритетите си при председателството на Съвета на Европейския съюз. У нас трябва да поканим и представители на Тирана, Прищина, Скопие и Подгорица, трябва да сме лидер в процесите на Балканите. Трябва да бъде подписан договор за добросъседство между България и Македония, призова Джамбазки.