Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки: Поведението на Ердоган е заплаха за България


2017-05-29 19:33 | коментара

Според евродепутата е задължително да има Закон за българския език

 

Пряката и непосредствена заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България е поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

 

Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV eвродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Има влияние през три политически партии, през Дианета, който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори, посочи Джамбазки. По думите му в момента Ердоган води война с почти всички околни държави.

 

Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на руския президент Владимир Путин за кирилицата.

 

Според него Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония. Македонизмът има своите исторически основания от Кремъл, там винаги е получавал подкрепа, уточни той.

 

Виждам геополитическо намерение и ясно изразено отношение. Навсякъде по периферията и по границите на бившия социалистически блок има замразени конфликти. Това също е ясно изразено поведение на руската дипломация, подчерта евродепутатът.

 

Според него е задължително да има Закон за българския език, за да може чистотата на българския език да бъде защитена и той да бъде съхранен какъвто е.

 

В обществените медии  и обществено-политически живот трябва да се насърчава да се  избягват излишни нелепи чуждици, които стават паразити, като например ОКей, подчерта евродепутатът.

 

Според него няма причина такъв закон да не бъде приет.

 

Снимки с нацистки поздрави нямам, категоричен беше Джамбазки. Аз съм български националист, не съм „фил” или „фоб”, подчерта той.

 

БСП трябва да се извини за македонизацията на Пиринския край, каза още заместник-председателят на ВМРО в разговора.

 

Видео >>>