Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки: Ердоган е опасен цяла Европа


2017-06-16 19:21 | коментара

Присъединяването на Турция към ЕС е бита карта, смята евродепутатът

 

Какво мислят Патриотите за добрия тон на срещата между Борисов и Ердоган?

 

Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов направи еднодневно посещение в Турция и се срещна с турския премиер и с президента Реджеп Ердоган. Какво мислят Патриотите за добрия тон на срещата между Борисов и Ердоган? 

 

От позицията на министър-председател, може би не е излишно Борисов да поддържа дипломатически отношения с Турция, коментира в „Здравей, България” по НОВА евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Според мен обаче Ердоган е опасен диктатор и човек, който представлява опасност за България и цяла Европа. Поведението му крие заплахи, той е непредсказуем, на мнение е той.

 

По думите му България трябва да влага достатъчно средства в обновяването и превъоръжаването на своите сили за сигурност.

 

Политиката на западноевропейските държави към Турция се променя. Паднаха много маски, свършиха много лицемерия. Присъединяването на Турция към ЕС е бита карта и няма как да се случи. Посоката на турската политика предполага нещо съвсем различно. А именно превръщането ѝ в самостоятелен геополтически вектор на Балканите, което означава регионална сила и опит на Турция да се добере до нефтени кладенци в Мосул и да започне да не зависи толкова много от вноса на петрол, заяви Ангел Джамбазки.