Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Нежеланието за справяне с циганския проблем ще доведе до гражданска война


2017-07-10 19:48 | коментара

Има абсолютно провалена интеграция, категоричен бе Ангел Джамбазки

 

Нежеланието да се вземат истински мерки срещу циганското насилие може да доведе до гражданска война. За това алармира в „България сутрин“ по телевизия Bulgaria ON AIR евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки след протестите в Асеновград, Смолян и Бяла, породени от брутална циганска агресия.

 

Има абсолютно провалена интеграция. Категорично интеграцията е празна дума и няма никакво съдържание, посочи Джамбазки и добави, че вече три десетилетия тя се използва за оправдаване на управленска немощ и купуване на ромски гласове. 

 

Когато имаш примат с брадва срещу себе си, ако те уцели в главата, ще ти я счупи. Или държавата трябва да му вземе брадвата, или човекът насреща трябва да е по-добре подготвен, заяви той.

 

Според заместник-председателя на ВМРО трябва да има вписване в обществото и желание от страна на циганите това да се случи. По думите му, ако те не разберат, че за тях е нормално и човешко да си изпращат децата на училище, да ги научат да не крадат и да не нападат с брадви, това няма да се случи.

 

Настояваме за събаряне на незаконните постройки. Нямаме никакво задължение към хора, които нарушават закона. Преформатиране на идеята за социални помощи. Да се спре този модел на плащане на циганската раждаемост. Засилване на наказателната репресия, назова Джамбазки останалите мерки, които според него могат да решат проблема.