Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Сега е времето да използваме ЕС като инструмент за националните цели на България


2017-10-21 22:53 | коментара

ВМРО чества в Казанлък 124-та годишнина от учредяването си

 

Евродепутатът Ангел Джамбазки и съратниците му от организациите на ВМРО в област Стара Загора избраха днес Казанлък за честване на годишнината от основаването на организацията (23. 10. 1893 г., Солун).

 

Събитието даде повод на заместник-председателят на войводите да съобщи новината, че се работи за признаване на още едно българско малцинство в друга държава от Западните балкани. Това са 20–те хиляди български мюсюлмани в Косово, познати като „горани“, по името на едната от общините, в които основно живеят – Призрен и Гора.

 

Това също ще бъде пирон в спуснатия ковчег на македонизма, каза Джамбазки, визирайки постигнатото споразумение с Република Македония и особено по думите му „историческата стъпка“ – признаването на българското малцинство в Албания от последните дни. Много е смешно някой да се опитва да иска авторство по темата. Тук работиха етнографи от Македонския научен институт и от Българската академия на науките, тук работиха поколения политици. И ако някой иска да си приписва заслуги, трябва да се започне още от 1934 г., когато е подписано споразумението между България и Албания по тази тема, бе категоричен евродепутатът на патриотите от ВМРО.

 

Взаимодействие между балканските страни можем да търсим по тази линия, която отговаря на националния ни интерес. Това е Коридор №8. На Балканите обикновено надделява оста по вертикала Белград-Атина, каза в интервю за kazanlak.com Ангел Джамбазки, добавяйки:

 

Сега е дошло времето да използваме Европейския съюз като инструмент и да възстановим националните си задачи – да изградим инфраструктурата и транспортните коридори от Черно до Адриатическо море и Италия, което ще донесе пари в икономиката, пари за българите.

 

По чисто икономически причини, обединението на Западните Балкани е необходимо на България, затова е и заложено като приоритет за председателството на България на ЕС, което е заслугата на ВМРО и патриотите в правителствената политика, обясни Ангел Джамбазки.

 

Отново по икономическата ос започва обединение на източноевропейските държави членки на ЕС срещу нарушаването на правилата от западните държави и протекционизма, който някои започнаха да прилагат, посочи евродепутатът, като даде ред примери за неизгодните за нас западните практики. Инициативата „Доходен съюз“ включва България, Полша, Унгария, Чехия и прибалтийските държави Литва, Латвия и Естония. С подписка на територията на 7-те държави, Доходният съюз ще поиска от Европейската комисия „да си извади главата от пясъка“, където образно, по думите на Джамбазки, я е заровила като щраус, и да санкционира и западните държави, както ни санкционират нас. Например Германия, която в момента нарушава правилата с приетия закон за превозвачите.

 

И който казва, че ние сме срещу Европейския съюз – не, ние сме най-много „за“ ЕС! Ние сме български националисти и затова сме „За“, искаме правилата да се спазват, заяви евродепутатът.

 

Ние живеем в най-интересното време, може би от падането на Желязната завеса насам. Такива промени в Европа не е имало от тогава и те ще продължат. Западна Европа загуби своя център, своята самоличност. „Намерило, та се смаяло“ – толкова много има, че не знае какво да го прави. В момента дебатират някакви глупотевини за смяна на половете и т.н.

Тенденцията е действително – Западна Европа ерозира и се разпада, Източна Европа се обединява, колкото се може повече. И ако Европа се запази такава, каквато Ян III Собиески я е запазил пред стените на Виена, то това ще е заради нас – източните държави. Защото, по ирония на съдбата, Желязната завеса съхрани, дори и лицемерно, обществените и семейните ценности в Източния блок. Не допусна масовата идиотска миграция, не допусна тези извратении и ненормалщини, дето вече се женят за дървета, осиновяват пейки, развеждат се с кучета… чутовни ненормалщини…  Западната част се атомизира и разпада, източната – се обединява. Естествен лидер в този процес е 30-милионна Полша. Във Варшава афганистанци да пощипват жените по улицата – просто не върви!

Ние имаме интерес да сме заедно. В една политическа група сме в Европейския парламент (Европейски консерватори и реформисти – б.р.) – гърци, кипърци, поляци, от прибалтийските републики, и от най-крайният север – нашите съмишленици, които управляват: финландци, датчани – викингите. Това е група на хора, които сме абсолютни еврореалисти. Ние казваме: престанете с глупостите и се върнете към нормалните неща.

Най-големият проблем е всъщност неравенството в доходите и то трябва да престане. Предстои преформатиране на Европа, в нашата група сме написали манифест за бъдещето – за реформите, които трябва да се направят в Европейския съюз – за връщането към нормалността. Това е нашето време. И ние сме си на мястото, в интерес на истината!

 

Целия разговор може да проследите във видеото >>>