Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Македония е българска и гърците нямат основания за протести


2018-02-05 17:26 | коментара

С Македония сме един народ, разделен в две държави, заяви евродепутатът

 

Македония е Българска и гърците нямат никакви основания за тези протести. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ евродепутатът Ангел Джамбазки по повод протестите в южната ни съседка за името на Македония. 

 

Модерната гръцка държава се появява на Балканите 1912–1913 г. в сговор с Гърция. В териториите, които те окупираха тогава и до днес продължават да окупират, и досега хората говорят на нашенски език. Спорът, който продължава да се разгаря в Гърция, е ехо от сговора със Сърбия през 1912–1913 г., каза Джамбазки.

 

Големият проблем на Гърция изобщо не е името на Република Македония, а да не се постави въпросът за населението в Беломорието, защото гърци там няма и досега, продължи Джамбазки.

 

С Македония сме един народ, разделен в две държави. А ако Македония се сближи с България, както би трябвало да е, ако Македония и България нямат граница, гърците ще започнат да се чудят какво ще стане с тези окупирани от тях територии, допълни евродепутатът.

 

С приемането на Македония в ЕС и НАТО ще се възстанови една историческа справедливост, затова сърбите и гърците пречат, каза още Ангел Джамбазки.