Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

С какво право Ска Келер участва в антиправителствен протест у нас?


2018-02-12 16:44 | коментара

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред „Панорама“ по БНТ изказването на Ска Келер.

 

Помолен да открои коя от тезите на Ска Келер той не приема, Джамбазки изтъкна, че зеленото е родолюбие. Затова не може да има български патриот или националист, който да не иска да пази природата на България. Патриотите  от ВМРО се стараят и го правят чрез почистване на природната среда, чрез засаждане на нови дървета, допълни още той.

 

Критиките на съпредседателя на Зелените – Европейски свободен алианс Ска Келер са неоснователни, особено в изказването ѝ, че не вярва на нашия министър-председател, каза евродепутатът Ангел Джамбазки. Според него тя няма как да има или да няма вяра в нашия премиер, понеже не е данъкоплатец у нас.

 

Аз ако съм недоволен от Ангела Меркел, не ходя да протестирам в Германия, отбеляза още Джамбазки.

 

Българският евродепутат вижда тежко противоречие в това, което говори колегата му Скелер, тъй като за две години в Германия, по думите му, са построени 14 нови лифта с големи кабини и са предвидени още 20 нови лифта, а у нас за същото време – нито един лифт. Освен това Джамбазки е възмутен от участието на Келер в български протест, който иска оставката на български министър и български премиер.

 

Относно обсъждането на въпроса за Македония в Европарламента Джамбазки подчерта, че българските националисти застават винаги по-близо до България, т. е. до Македония. Той изтъкна също, че с колегата си от ГЕРБ Андрей Ковачев са успели на срещата на Смесения парламентарен комитет ЕС - Р Македония да организират гласуване на резолюция, която да отвори пътя за присъединяване на Република Македония.

 

Всички възражения на Ангел Джамбазки срещу колегата си от европейските зелени, както и неговите и аргументи, можете да видите във видеото >>>