Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


„Правителството сгреши със съгласието си страната ни да бъде приета частично в Шенген – по въздух и по вода. Държавата предаде интереса на бизнеса и се съгласи бизнесът да продължава да губи, а това значи че губят всички български граждани

С определени критерии получихме "зелена светлина" за Шенген. Засега само по въздух и вода. Австрия е все така непреклонна в своите условия, за да получим и достъп по суша.

"Най-важното да бъдеш в Шенгенското пространство е да бъдеш там по суша", каза евродепутатът

Евродепутатът Ангел Джамбазки изрази твърдата си позиция "против" регламента за новите генетично модифицирани организми (ГМО) на кръгла маса в Националния пресклуб на БТА в София днес.

Шенген по въздух и вода не е точно грандиозен успех, а грандиозен смях. Това, че е успех, може да бъде твърдение само на управленска немощ и управленска импотентност.

Български евродепутати излязоха с писмо в защита на българското национално малцинство в Западните покрайнини, чиито права са системно потъпквани от Сърбия, предаде БГНЕС. Писмото е адресирано до Европарламента, Еврокомисията, Европейския съвет и Съвета на Европа.

България в „Шенген“ по въздух… Това е идея, която се коментира, но дали е добра за нас. Какви и изобщо носи ли ползи. 

Българските евродепутати излязоха с писмо в защита на българското национално малцинство в Западните покрайнини, чиито права са систематично потъпквани от Сърбия в продължения на вече един век, предаде репортер на БГНЕС.

Какъв е смисълът да се води разговор за това България и Румъния да влязат в "Шенген“ само по въздух, това е напълно излишно. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" съпредседателят на ВМРО и български евродепутат в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.