Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


"БСП трябва да обяснят защо такъв човек /Бенчо Бенчeв-б.а./ е бил подкрепен от тях и защо е бил избран за зам.-председател на общинския съвет. Такъв човек да го направиш зам.-председател в Бургас, се изисква доста безочие. Той излиза и казва, че е финансирал БСП. Ако БСП счита, че той лъже, защо не го съди", категоричен беше Петков. Много уместен въпрос. Въобще въпросите към партията на Корнелия Нинова се увеличават, вместо да се увеличават тези към управляващите, които вършат достатъчно безобразия.

Престрелката между лидера на БСП Корнелия Нинова и евродепутата Ангел Джамбазки стигна и до Брюксел. След като заместник-председателят на ВМРО заяви в свое интервю по адрес на БСП, че "Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.", Нинова поиска европарламентът да се разграничи от Джамбазки. Тя изпрати писмо до председателя му Антонио Таяни и поиска да се вземат мерки срещу българския евродепутат.

Престрелката между лидера на БСП Корнелия Нинова и евродепутата Ангел Джамбазки стигна и до Брюксел. След като заместник-председателят на ВМРО заяви в свое интервю по адрес на БСП, че "Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.", Нинова поиска европарламентът да се разграничи от Джамбазки. Тя изпрати писмо до председателя му Антонио Таяни и поиска да се вземат мерки срещу българския евродепутат. 

БКП създаде македонската държава, Нинова държи извинение на обществото, категоричен е зам.-председателят на ВМРО

Евродпутатът Ангел Джамбазки определи реакцията на министър-председателя Борисов към Зоран Заев като възможно най-добрата в този момент. Той сподели пред БЛИЦ и какво се крие зад думите на македонския премиер. Джамабазки говори и ареста на Димитър Желязков - Очите и общинаря Бенчо Бенчев. Вижте какво каза пред медията ни заместник-председателят на ВМРО: 

Кметът на Петрич Димитър Бръчков и македонският премиер Зоран Заев са втори братовчеди – обяви в национален ефир евродепутатът и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Новината бе съобщена в защита на тезата му, че „от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море има само един народ – българският народ”, както и че мнозинството от хората в Македония пазели българските си корени. 

С отслужване на панихида в черквата „Света Троица” в Банско бе дадено началото на тържественото честване на 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. 

 

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки скочи на циганите и ги обяви за тумор в обществото. Той изригна в защита на нападнатите в хасковската махала "Република" двама полицаи от десетина роми с брадви. Това и наложи униформените да използват оръжие срещу циганите. "Поредното нагло нападение, извършено от цигани, над униформен служител, който изпълнява служебния си дълг да се грижи за сигурността на обществото ни. Същото това общество, което в отговор и за благодарност го пребива и се гаври с пагона му. 

Македонизмът е политическа теза, той е измислен. За нас не е важно името на Македония, ние сме я признали под това име, за нас е важно да бъде демонтиран докрай антибългарският характер на македонистката държавност, създадена след 1945 г., заяви по бТВ евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО). "Между Охрид и Черно море живее един и същи народ, който е разделен в две държави. Мнозинството от хората в Република Македония пазят и помнят своите български корени. Роднините на Зоран Заев участват в управлението на град Петрич. Какви са те, на всичко е ясно", коментира той вчерашното общо честване на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание от страна на премиерите Борисов и Заев. "Република Северна Македония ще бъде на запад от нас, но това е парадокс на времето. За нас е важно Македония да влезе в ЕС, за да няма граница." На въпрос дали с новото име "Северна Македония" нашите съседи няма да претендират, че Благоевград е македонска територия, Джамбазки се аргументита: "Благоевград за "Северна Македония" е източен и няма как да кажат, че е македонски." "Искам да поздравя Бойко Борисов и Зоран Заев за това. За нас е важно да бъдат демонтирани докрай антибългарските настроения в Република Македония, които бяха насадени след 1945 година. Македония е една и тя е българска", категоричен беше той. Джамбазки говори и по темата за стабилността на управляващата коалиция. "Няма причина правителството да не издържи до евроизборите. Има определено напрежение, но според мен е по-добре така, за да си казваме цялата истина в очите и да водим диалог. Непремерените приказки вредят", посочи Джамбазки и добави: "Ако искате да ви кажа честно, в Европа не се интересуват много какво се случва във вътрешнополитическите работи на България. Брюксел от време на време го хваща ишиас и не се интересува от обвиненията в лобизъм у нас. Допуснахме няколко грешки, но те се дължат на липсата на разговори между нас."