Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


"Има една част от българското общество, която не е вписана и трябва да се впише", заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

Той и Цветелин Кънчев са на мнение, че не трябва всички цигани да се поставят под общ знаменател и не циганите са виновни за състоянието на държавата. "Да, има проблеми по отношение на битовата престъпност", каза Кънчев и добави, че ако се решат големите проблеми, ще се стигне и до малките.

Понесените преки щети от наводненията в България до месец септември са в размер на 311 млн. евро, а до края на годината сумата сигурно ще надхвърли 400 млн., като се пресметнат щетите от бедствията в последните два месеца. Днес обаче Европейският парламент одобри отпускането на финансова помощ за България в размер на 10,6 млн. евро.

Трябва да се промени механизмът за отпускане на средства от ЕС по линия на фонд „Солидарност". Това е позицията на българския евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.


Коментарът му идва след като днес Европейският парламент одобри отпускането на финансова помощ за България в размер на 10,6 млн. евро от фонда за преодоляване на последиците от наводненията през 2014 г.

Животът в гетото е причината да тръгва насилието върху лекарите. Циганите не ги взимат на работа, защото са неуки. Това обяви евродепутат Ангел Джамбазки пред bTV.

 

„Социално изключените седят заедно в нищетата си. Те са затворен група, която действа като талпа. Когато станат група, стават агресивни – лесно е да хвърлиш камък сред многото. В този смисъл гетата трябва да бъдат премахвани, за да се поеме индивидуална отговорност”, добави Джамбазки. 

Удължаване на времето за изготвяне на национален план за предотвратяване и борба с наводненията поиска евродепутатът

 

Удължаване на времето за изготвяне на национален план за предотвратяване и борба с наводненията поиска заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Кметицата на Николичевци Спаска Методиева се реди на опашка да докосне българския флаг в Брюксел: Очите ми окапаха от техните красоти, разцелувах Крисия в самолета

 

Иво Кирилов, Димитринка Кирилова, Галя Гидикова и Димитър Шатков пяха патриотични и стари градски песни в европейската столица, не можаха да поберат за снимка високото 96 м кметство.

 

Протестираме и срещу областния управител на София, няма как да се твърди, че е заради името, нещо в което бяхме обвинени за Орхан Исмаилов. Ние нямаме доверие в политическата сила, която ги е излъчила, не ни притесняват самите хора. Партията, към която принадлежат има тесни връзки с Турция. Това е патова ситуация

Заместник-председателят на ВМРО все пак пи кафе с тях и им обясни какво означава да си националист

 

Ангел Джамбазки пи кафе с мюсюлманите в джамията "Абу Башар" в Пазарджик. Евродепутатът посети заедно с Диана Найденова от Нова телевизия ромския квартал в града два дни след акцията на ДАНС и Специализираната прокуратура срещу радикалния ислям.

Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО, изпрати питане до Европейската комисия относно разпити на български граждани от службите за сигурност на Р Македония. 
Реакцията е по повод акция в градовете Струмица и Кочани, при която активисти на сдружение „Български културен клуб – Скопие” (БККС) са били привиквани на „приятелски беседи” от скопските служби за сигурност. 
Тази акция на македонските служби може да даде отражение и върху протичащата на 26 и 27 ноември т.г. в Страсбург среща на съвместната делегация ЕП-БЮРМ относно преговорите за присъединяване на Македония към ЕС. Евродепутатът от ВМРО е част от тази делегация.