Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Сигналът ще бъде изпратен до ЕК и ЕП

 

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки. 

 

Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС. Само като наглост и показност на всевишност може да се определят действията на лидера ? Лютви Местан и друг неин представител - Хюсеин Хафъзов. 

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е подал сигнал до ЕК и ЕП заради агитация на турски език в предизборната кампания, съобщава пресцентърът на ВМРО. 

 

Сигналът касае лидера на ДПС Лютви Местан и депутата от Движението в 42-рото Народно събрание Хюсеин Хафъзов. Той предизвика скандал в парламента точно заради агитацията на майчин език със следните думи: „Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган”. 

Няма равни и по-равни български граждани, аргументира се Джамбазки

 

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки. 
Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС, се казва в съобщение до медиите. 

Контролните органи трябва да прилагат нормативната уредба, а при нарушение – да санкционират своеволята, твърдят националистите

 

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки е изпратил сигнал до председателите на Европейската комисия и Европейския парламент заради агитацията на турски език по време на предизборната кампания на ДПС, информираха от пресцентъра на партията. 

Националистът ще дразни Бареков в Брюксел

 

Ангел Джамбазки предпочете Брюксел пред българския парламент. Зам.-председателят на ВМРО е подал заявлениe до ЦИК, че не желае да е депутат в 43-ия парламент, съобщава vsekiden.com.

Джамбазки стана евродепутат като втори в листата на ББЦ. На парламентарните избори, той беше в две листи на Патриотичния фронт - в Благоевград и в 24-и МИР София. От там формацията получава съответно един и двама депутати по първоначалните изчисления.

Евродепутатът Ангел Джамбазки се е отказал от депутатското си място, става ясно от решение на ЦИК.

 

Така Джамбазки остава в Европейския парламент, а мястото му в Народното събрание ще бъде заето от друго лице на Патриотичния фронт.

От депутатското кресло се отказва и заместник-кметът на Твърдица инж. Петко Ненов, който беше девети в листата на ГЕРБ в Сливен. 

Зам.-шефът на ВМРО се отказва от депутатското място в 43-ия парламент

 

Ангел Джамбазки предпочете Брюксел пред българския парламент. Зам.-председателят на ВМРО е подал заявления до ЦИК, че не желае да е депутат в 43-ия парламент.

Джамбазки стана евродепутат като втори в листата на ББЦ. На парламентарните избори, той беше две листи на Патриотичния фронт - в Благоевград и в 24-и МИР София. От там формацията получава съответно един и двама а депутати по първоначалните изчисления.

Държавата има нужда от управление, не от избори до дупка. От приоритетна важност са няколко сектора - доходи, здравеопазване, образование и сигурност.

 

Заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки коментира изборния резултат, получен от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ на предсрочните парламентарни избори. Коалицията получи подкрепата на 7.3 % от гласувалите български граждани. Всички политически сили, влезли в Народното събрание, трябва да седнем заедно и да поговорим за това кой как вижда бъдещето на държавата, заяви Джамбазки.  

Ангел Джамбазки от БМРО, част от Патриотичен фронт, потвърди пред БНТ позицията си, че е необходимо правителство на националното съгласие.

 

Националистите обаче никога не биха "се съгласили" с ДПС и с други етнически партии, каквито по думите му има в БСП и РБ. "Ако искам да говоря с Ердоган, ще говоря с Ердоган", отсече Джамбазки. На въпрос дали в този случай Патриотичният фронт би подкрепил правителство на ГЕРБ и РБ, той отговори: „Въпрос на разговори, но за мен ще бъде много трудно – да не кажа невъзможно".