Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Необходимо е правителство на националното съгласие и стабилно управление. Няма място за лични нападки и обяснения. Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО.
Попитан с кои партии "Патриотичният фронт" не би си партнирал, Джамбазки отговори: "Никога с ДПС и други етнически партии, част от които има в Коалиция за България, а също така и в Реформаторския блок".
Джамбазки заяви, че вариантът за коалиция с ГЕРБ и Реформаторския блок е въпрос на разговори. "Но ще бъде трудно, да не кажа невъзможно", допълни той.

Г-н Джамбазки, защо повечето политици не желаят да коментират бъдещото управление? Толкова ли са изненадани от предварителните резултати?

Нищо още не може да се каже, преди да излязат окончателните резултати. Ясно е само едно - на държавата й трябва нормреално, стабилно управление. Това което чувам като коментари, не ме успокоява, а ме тревожи. Не виждам желание да има управление на държавата. Сега е моментът  всички политици  да седнат, да помислят и да се обединят.

"Увеличаването на цената на тока е неоправдано и ненужно. Смятаме още, че това увеличаване се прави предизборно с цел да се свали товар от едно следващо правителство".

 

Това заяви пред ОFFNews евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на протест, организиран от "Патриотичния фронт" заради подготвяното от ДКЕВР увеличение в цената на тока.

Нашият протест е срещу произвола на институциите, заяви Валери Симеонов

Над хиляда души се събраха на протест срещу произвола и незаконните действия на Централната избирателна комисия, организиран от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. С викове „Долу ДПС“, „Турски мекерета“, „Мафия“ протестиращите за пореден път възнегодуваха срещу решението на ЦИК за разкриването на изборни секции в Република Турция за изборите на 5 октомври.

Клоунада по границата няма да правим, захапа Бареков евродепутатът от ВМРО

Представителите на Патриотичния фронт и „България без цензура” спориха в студиото на Нова телевизия, коя формация е по-патриотична и коя програма е първична, и коя – преписана. Водещите поканиха и двамата с обяснението, че всяко тяхно участие води до право на отговор.Според Любен Дилов-син, ако двете формации са достигнали до обединение преди изборите, то те са щели да се борят за второто място, докато сега част от гласовете на техните избиратели могат да пропаднат.

"Решението на ЦИК за броя на секциите в Турция е ясен показател - в ЦИК има представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и на РБ. Тези хора единодушно са приели да бъдат разкрити рекорден брой секции в Турция - 1/3 от всички секции зад граница (136, но 8 ще бъдат закрити след решение на ВАС). Идеята е да привлекат от Турция гласове за ДПС и за партията от Реформаторския блок на Касим Дал около 100 хил. гласа".

Това обяви в интервю за bTV Ангел Джамбазки от ВМРО, която на предстоящите избори се явява в коалиция Патриотичен фронт (заедно с НФСБ).

Не може да правиш деца, за да вземаш помощи, заяви евродепутатът

Евродепутатът Ангел Джамбазки влезе в обяснителен режим в началото на гостуването си по bTV. Той беше упрекнат, че не е отчел дали е дарил заплатата си за благотворителност, както бе обещал по време на предизборната си кампания. Джамбазки разказа за два случая, в които е помогнал - за очна операция на едно момче и за операция на ръката на друго.

"Човек не бива да парадира с дарения", каза евродепутатът . "Когато даряваш показно и очакваш политически дивидент, това е пропаганда, а не дарение. Каквото трябва, аз си го правя, не дължа обяснение. За мен е достатъчно да погледна хората, на които съм помогнал, в очите", заяви зам.-председателят на ВМРО, която се вля в коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". "Няма да ги доведа в студиото", категоричен беше Джамбазки. 

Нито един държавен глава от ЕС няма да бъде в Анкара, обяви евродепутатът

Президентът Плевнелиев не бива да ходи на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания турски президент Ердоган, който е заплаха за светския и демократичен характер на Турция и застрашава стабилността в региона. Това казва в коментар евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.Според него, Реджеп Тайип Ердоган демонстрира връщане към османското и ислямското минало на Турция. Той промени политическата система в страната така, че да може да бъде избран за президент.

Поведението на Бареков беше необяснимо и твърде експресивно. Един ден правехме референдум за монархия, след това за народна република, после някакъв друг тип управление. Бареков отричаше да има връзки с Пеевски, но всички, които го напуснаха, казаха друго. Така че като бяхме с него, бяхме изпаднали в ситуацията да обясняваме, че нямаме сестра и да уточняваме, че ВМРО няма връзки с Делян Пеевски, заяви заместник-председателят на ВМРО и европейски депутат Ангел Джамбазки.